Bogholders dom stadfæstet i landsretten

En tidligere bogholder fra Vrå Varmeværk fik tirsdag stadfæstet sin fængselsdom på to et halvt år i Vestre Landsret.

Ankesagen mod en tidligere bogholder fra Vrå Varmeværk, som begik underslæb for op mod fem millioner kroner, blev i dag afgjort ved Vestre Landsret i Aalborg.

Kvinden blev for et år siden idømt to et halvt års fængsel for underslæb mod Vrå Varmeværk, og denne dom blev i dag stadfæstet i landsretten med dommerstemmerne fire mod to.

- Vi ønskede at få min klients straf nedsat til to års fængsel, men vi havde brug for mindst tre dommerstemmer, og det fik vi ikke, siger kvindens forsvarer Jens Christian Christensen.

Underslæbet fandt sted fra 2007-12, hvor kvinden var bogholder for Vrå Varmeværk. Her overførte hun i alt næsten 4,9 millioner kroner til sin egen konto og til sin mands virksomheder.

I byretten blev kvinden dømt til at betale en erstatning på 5,1 millioner kroner. Dette blev ikke anket, og det var derfor kun fængselsstraffen, som kvinden ønskede nedsat. Det fik hun ikke, fordi landsretten lagde vægt på beløbets størrelse i underslæbssagen.

- Vi mener, at Vrå Varmeværks revisor handlede for sent, og det har ført til, at underslæbet blev så stort, som tilfældet var. Retten var ikke enig, men jeg mener alligevel, at dommerstemmerne viser, at anken havde et formål, siger advokat Jens Christian Christensen.