Boi: - Jeg er nervøs og bange

TV2 Nord har tidligere fulgt den nu 24-årige Boi Gindebergs problemer med at få permanent opholdstilladelse eller statsborgerskab i Danmark. Hun har nu som nødløsning måtte søge midlertidig opholdstilladelse, for når kalenderen viser den 31. Oktober, skal hun forlade Danmark.

24-årige Boi Gindeberg kom til Danmark som 11-årig, hvor hun blev adopteret af sin mormor og hendes daværende mand Lars Gindeberg fra Støvring. Alt så ud til at være i den skønneste orden, men hun siden hun blev 18 har hun kæmpet for at få lov at blive i Danmark.

- Man føler sig bange. Og så hører jeg, at de ikke er i gang med noget eller giver mig besked om noget. Jeg får ikke svar på nogen spørgsmål. Det gør mig nervøs og bange, siger Boi.

Datoen for Bois adoption blev ved en fejl, som statsamtet Nordjylland senere har erkendt, rykket frem. Det var en fejl som fik stor betydning for Boi, for i mellem tiden blev Boi 12 år og kunne derfor ikke ifølge de danske adoptionsregler få automatisk statsborgerskab i Danmark. Boi har desuden inden for de sidste 3 år fået kontanthjælp, og derfor har udlændingestyrelsen nægtet hende permanent opholdstilladelse.

Hvis ikke snart, der bliver gjort noget, skal hun rejse tilbage til Thailand, hvor hun ingen familie har tilbage. Derfor må hun ad omveje nu forsøge at forlænge sit ophold i Danmark med en tre-årig midlertidig opholdstilladelse. Men det vækker stor frustration hos familien.

- Det har jo været temmelig forvirrende, fortvivlende, fordi alt er blevet trukken i langdrag ja, lige siden de kom, siger Lars Gindeberg.

Selvom familien og Bois advokat håber, at Boi kan få forlænget sin midlertidig opholdstilladelse, ser de allerhelst, at hun får permanent opholdstilladelse eller det statsborgerskab, som hun burde have fået fra starten af.

- Det er selvfølgelig et håb at hun kan blive i Danmark, og det er også fint, at man kan få en midlertidig opholdstilladelse. Men vi går jo ikke efter, at Boi skal leve i den her usikkerhed, hvor hun skal søge hvert tredje år og det er jo ikke godt for et menneske, at man skal leve med den usikkerhed, siger Bois advokat Kaare Kristensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland