Boligejer skal rive lovlig tilbygning ned

En byggetilladelse er ikke nok. Lovlig carport skal rives ned.

En helt og aldeles lovlig carport skal rives ned. Aalborg Kommune gav ellers byggetilladelsen til selv samme carport i 1999, men den til trods, skal den altså nu jævnes med jorden.

Orden kommer fra Aalborg Kloak A/S, der sidste år påbød Bjarne Koch og Dorthe Steffensen, at rive carporten ned fordi den er bygget ovenpå en kloak, som muligvis vil give efter under carportens vægt. Det er dog en kloak, som Aalborg Kommune havde alle muligheder for at se for 15 år siden, da de gav byggetilladelsen. Der er kloakken nemlig med på tegningerne.

- Det er helt grotesk. Husejerne har indrettet sig i tillid til en tilladelse fra en offentlig myndighed, der så kommer efter 15 år og siger, at det skal rives ned. Det hænger ikke sammen, sagde Finn Bødstrup, der er advokat for husejerne på Strandbyvej midt i januar.

Sagen har i torsdag været for Retten i Aalborg, som altså har afgjort, at Aalborg Kloak A/S har været i sin gode ret til at beordre carporten fjernet. En byggetilladelse er dermed ikke en ubetinget tilladelse til at bygge. Så nu skal Bjarne Koch og Dorthe Steffensen i gang.

- Jeg synes Aalborg Kommune har været rigtig, rigtig, rigtig ringe i den her sag. Jeg synes, det er meget forkert, at man udsteder en byggetilladelse og så bagefter siger: Den byggetilladelse, du har fået her, den er intet værd overhovedet, siger en skuffet Bjarne Koch efter dommen.


Seneste nyt

fra Nordjylland