Boliger for dyre til de unge

Foto: Henning Larsen Architects

Der skyder masser af nye ungdomsboliger op i Aalborg, men de unge har ikke råd til at bo der på en SU.

Der bliver bygget for mange dyre ungdomsboliger i Aalborg, mener forretningsfører i Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg, Eigil Johansen.

Det skriver P4 Nordjylland.

For selvom nye ungdomsboliger skyder op alle steder, så er huslejen så høj, at man ikke kan betale den med en SU, mener han.

- Der bliver nogle studerende, som skal klare sig på en SU, som ikke får sig en ungdomsbolig. De kan ikke få en af de billige, da der ikke er nok, og de ikke har råd til nogen af de nye, der bliver bygget, siger Eigil Johansen til P4.

I følge Eigil Johansen ligger de nye ungdomsboliger, der bliver bygget, på omkring 3500 kroner om måneden. Det er for mange studerende mange penge, da SU'en ligger på lige under 6000 kroner før skat.

Derfor må mange studerende have sig et ekstra job, hvilket i mange tilfælde betyder, at der er mindre tid til studierne.

Én af de studerende, der må arbejde ved siden af studiet for at få råd til huslejen er Line Kristensen, der læser sprog og internationale studier på Aalborg Universitet.

Hun må derfor arbejde til sent ud på aftenen, inden hun kan komme igang med lektierne.

- Det har selvfølgelig udmattet en mere og gjort en mere træt dagen efter i skolen, og man har måske haltet efter med nogle andre lektier også, siger Line Kristensen til radioen.

Men i følge Ole Nielsen der er Direktør i Himmerland Boligforening, så vil de unge have eget køkken og bad, og så kan man ganske enkelt ikke bygge ungdomsboligerne billigere.

- Når man gør regnestykket op, så tror jeg faktisk, at de unge gerne vil betale for god beliggenhed. Og så man må jo huske, at Aalborg, som en af de største studiebyer i Danmark, har en af de billigste huslejer. I hvert fald set i relation til Aarhus og København, hvor den er væsentligt højere, slutter han overfor P4.

Ifølge Eigil Johansen har 60 procent af de 6000 boliger, som AKU udlejer, en husleje på over 3000 kroner.