Boliger i bymidten kan redde Sæby fra butiksdød

Byg boliger helt inde i midtbyen - ellers dør Sæby som forretningsby. Sådan lyder et af forslagene til at redde østkystbyen fra butiksdøden.

TV2 Nord har de seneste dage fortalt, hvordan butikkerne lukker på stribe i flere nordjyske byer - også i Sæby, hvor der faktisk er vækst og befolkningstilgang.

- Jeg synes ikke, der er så spændende. Det er tydeligt, at der ikke er så meget forretningsliv, som der har været, siger sæbynitten Margit Myhrmann.

quote Når der bor folk i byen, så er der altid liv, og når der er liv, så trækker det andre mennesker til.

Kim Madsen, direktør for Boligforeningen Sæby/Frederikshavn

Det er en betragtning, som mange andre borgere på torvet i Sæby er enige med hende i. Her mangler liv udenfor turistsæsonen. Men det kan man gøre noget ved ved at rykke beboerne tilbage til den inderste del af byen, lyder opfordringen fra en boligdirektør.

- Når der bor folk i byen, så er der altid liv, og når der er liv, så trækker det andre mennesker til, siger Kim Madsen, direktør for Boligforeningen Sæby/Frederikshavn.

Sæby får hele tiden nye borgere til byen. Boligdirektøren kunne leje 100 flere lejeboliger ud, hvis han havde dem, siger han. Boligforeningen Sæby/Frederikshavn har tre forslag liggende hos kommunen. Blandt andet foreslår de, at tanken om liberale erhverv på første og anden sal i bymidten bør høre fortiden til. Her skal være boliger.

- Hvis man gør det, så kan stueetagebutikkerne sagtens leve, og vores caféliv kan måske blomstre lidt, siger Kim Madsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland