Bolighaj risikerer politianmeldelse

Bolighajen Leif Henriksen fra Hadsund risikerer en politianmeldelse, fordi han har ignoreret flere af Mariagerfjord Kommunes påbud om at rydde op på sin udlejningsejendom på Elkærvej 20 i Skelund.

Der har i over et halvt år flydt med affald på Elkærvej 20 i Skelund. Derfor har Mariagerfjord Kommune givet ejeren af ejendommen, Leif Henriksen, to påbud om at få ryddet op på grunden. Det seneste påbud gav Leif Henriksen en frist til at få ryddet op inden fredag i sidste uge. Men det påbud er ikke blevet efterlevet, og nu overvejer kommunen sit næste træk.

I Mariagerfjord Kommune vil man ikke udtale sig om, hvad kommunen helt konkret har tænkt sig at gøre, men Preben Christensen (S), formand for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune, fortæller dog, at kommunen har tænkt sig "at følge sagen til dørs". 

- Vi kan som kommune ikke komme længere med sagen nu. Vi kan jo ikke dreje armen om på en mand, der ikke vil gøre, som vi siger. Og det er der sådan set kun én myndighed, der kan. Og den myndighed har vi tænkt os at give sagen videre til, siger han. 
 
Elkærvej 20 er bare én af Leif Henriksens mange faldefærdige udlejningsboliger. For nogle uger siden erklærede Boligkommissionen i Mariagerfjord Kommune et andet af Leif Henriksens huse i Skelund for uegnet som menneskebolig, og nogle dage senere rev kommunen et af hans huse ned i Veddum.

Helle Christensen bor overfor ejendommen på Elkærvej 20, og hendes tålmodighed er ved at løbe ud. Hun mener, at Mariagerfjord Kommune har handlet alt for langsomt. 

- Kommunen burde være mere handlekraftig og sige, at nu skal der altså gøres noget, i stedet for at komme med flere og flere frister, siger hun. 

Preben Christensen fra Mariagerfjord Kommune forklarer, at kommunen har fulgt lovgivningen på området, og at kommunen ikke bare selv må gå ind og fjerne affaldet: 

- Det ville jo være krænkelse af en anden mands private ejendomsret, siger han.

Leif Henriksen har 93 udlejningsejendomme i Mariagerfjord Kommune og har ifølge ham selv i alt 200 lejemål i Nordjylland.

Leif Henriksen udtaler tirsdag til TV2/Nord, at han mener, at han har ryddet op på Elkærvej 20, men ud over det ønsker han ikke at kommentere sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland