Boligrente falder til en tredjedel

Foto: Spar Nord

Boligejere med de populære F1-lån kan se frem til at få skåret mere end 2/3 af deres renteudgifter, når F1-lån for mere end 230 milliarder kroner skal på auktion til december.

Tusindvis af boligejere skal have fastsat ny rente på deres realkreditlån til december, og meget tyder på, at det bliver rekordbilligt at være boligejer med rentetilpasningslån.

Mange boligejere med F1-lån har siden december sidste år betalt 1,12 procent i rente, men de kan nu se frem til en rente på bare 0,30 procent og slipper dermed med at betale 1/3 af den rente, de har været vant til.

Det viser en ny analyse fra Spar Nord.

For boligejere med et afdragsfrit F1-lån betyder det forventede rentefald et fald i ydelsen på godt 5.500 kroner om året efter skat for et lån på en million kroner.

Ifølge de seneste tal fra Realkreditrådet tegner F1-lånet sig for omkring 45 procent af boligejernes samlede boliglån svarende til 635 milliarder kroner.

Spar Nords analyse viser også, at december-auktionen vil presse renten på F3- og F5-lån i bund. F3-renten ventes på december-auktionen at lande på 0,70 procent, mens F5-renten ventes at lande på 1,25 procent.

Flere nyheder fra TV2 Nord