Boligselskab truer hærværksmænd med udsmidning

Et handicappet par fra Nørresundby fik nytårsnat raseret dets hus med blandt andet tre kanonslag. Nørresundby Boligselskab vil smide hærværksmændene ud, hvis de bor i foreningens område.

Et handicappet par fra Nørresundby havde valgt at holde nytårsaften ude. De vendte tilbage nytårsdag om formiddagen, men til et hus, der var ødelagt af hærværksmænd.

Ved tretiden nytårsnat er to unge trængt ind i huset. De har kastet rundt med inventaret og ødelagt flere møbler. Til sidst har de tændt tre kanonslag i huset. Eksplosionen har blæst 14 ruder i huset ud.

Nordjyllands Politi har anholdt tre unge - to drenge på 16 og en på 15. De to af drengene har erkendt, at de har stået for hærværket. Den tredje er blevet anholdt, fordi han vendte tilbage til gerningsstedet senere på aftenen for at hente sin mobiltelefon. Den var nemlig blevet brugt til at fotografere hærværket.

De tre drenge er alle fra lokalområdet, og boligforeningen varsler konsekvenser.

- Hvis det viser sig, at de bor i Nørresundby Boligforeningsområde, så vil vi sørge for, at fogeden får dem smidt ud hurtigst muligt, siger Sigvart Sigvartsen, der er direktør i Nørresundby Boligselskab.

Ikke første gang
Den voldsomme hærværksepisode, parret blev udsat for nytårsnat, er ikke første gang, parret bliver chikaneret af kvarterets unge. 22. december blev et vindue i døren sprængt med et kanonslag, og 27. december fik parret sprængt deres postkasse i stykker. Af samme grund valgte parret af holde nytårsaften hos en nabo.

- Vi har fundet ud af, at parret gennem længere tid er blevet udsat for drillerier, det vi kan kalde drengestreger. Det har parret så svaret igen på, og det eskalerer så til det, vi oplever nytårsnat, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Frank Liltorp, til Tv2Nord.

Drillerierne har stået på i et års tid.

Vil ikke tilbage
Parret havde ikke lyst til at blive interviewet, men siger til Tv2/Nord, at de ikke vil flytte tilbage i huset, når det bliver repareret. Det ønske forstår boligforeningen godt.

Nu kender jeg jo parret ret godt, og jeg tror, det vil føle størst tryghed ved at blive flyttet til at af vores andre boligafdelinger og det går vi i gang med allerede her på mandag, siger Sigvart Sigvartsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland