Boligselskaber frygter mere vold og hærværk

Foto: Ivan Johan Hansen (Arkiv)

Den gruppe medarbejdere, der i flere år har taget sig af boligsociale problemer i Aalborg Kommune, halveres fra nytår. Det har fået boligselskaberne op på mærkerne.

- Nu kan man frygte mere vold og hærværk. Det er en komplet uforståelig nedskæring. Aalborg Kommune har været mønstereksempel. Bare her forleden havde vi besøg af et boligselskab i Esbjerg, som ville se, hvordan vi havde nået så gode resultater. For nogle år siden brugte vi for eksempel 100.000 fra hærværkskontoen, og i dag er tallet nærmest nul, siger Claus Holm, næstformand i Skelagergårdene under Hasseris Boligselskab.

- Fornylig skød en gruppe unge med softguns ind mod vinduer og døre og truede andre beboere. Næste morgen var politi, skole, forældre og kommunen involveret, og problemerne stoppede straks. Det skete kun, fordi kommunens koordinatorer straks trådte til, siger næstformanden.

Folketingsmedlemmet Per Clausen fra Enhedslisten kalder det direkte tåbeligt at skære ned og opfordrer til, at man helt dropper besparelsen.

De ansvarlige politikere i Aalborg Kommune har det heller ikke godt med, at der nu skæres ned på det boligsociale område.

- Men jeg skal spare 59 millioner kroner, så der er ingen hellige køer. Per Clausen skulle rette skytset mod Christiansborg og pege på de skæve og urimelige regler, som har medført, at Aalborg for eksempel har betalt 14 millioner kroner til den store fælles pulje, mens vi kun får otte millioner tilbage, siger Mai-Britt Iversen, rådmand i Familie- og beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune.

Flere nyheder fra TV2 Nord