Bombefund tilintetgjort

Sjældent stort fund af brandbombe og flere mortérgranater på lavt vand i Limfjorden. Søndag formiddag rykkede Ammunitionsrydningstjenesten fra Skive Kaserne ind på Flyvestation Aalborgs område for at tilintetgøre de fundne sprængstoffer. Det udløste et kæ

Lørdag eftermiddag var Tommy Hvidberg Hagen fra Brand- og Redningstjenesten på Flyvestation Aalborg ude for at skyde måger, der generede flytrafikken. Pludselig gjorde han et usædvanligt sprængfarligt fund.

- Jeg gik og kiggede efter drivtømmer i strandkanten, da jeg fandt noget, som jeg var overbevist om måtte være rustne bomber. Straks kontaktede jeg min overordnede, siger Tommy Hvidberg Hagen til TV2/NORD.

Fundet viste sig at være fem 30 centimeter lange mortérgranater med omkring 200 gram trotyl i hver og så en lidt større brandbombe. Præcist hvorfor de er endt på bunden af Limfjorden er uvist. Men under 2. verdenskrig havde tyskerne store ammunitionsdepoter på Flyvestation Aalborg.

- Efter en tid med flere storme og højvande er bunden af fjorden blevet hvirvlet godt op, og pludselig så er bomberne altså dukket op på stranden, siger Air Transport Wing Aalborgs presseofficer Lars Bukholdt Andersen til TV2/NORD.

Straks efter fundet af sprængstofferne blev bomberyderne fra Skive Kaserne alarmeret. Søndag klokken 11.45 blev de antikke granater og bombe sprængt i stumper og stykker med 3,5 kilo plastisk sprængstof. Det efterlod et kæmpe hul i stranden på det militære område.

Inden sprængningen var både lystsejlere, skibs- og flytrafikken blevet alarmeret, og der blev indført en sikkerhedszone på 1.000 meter.

Det er mindst 20 år siden der sidst er fundet sprængstoffer fra besættelsestiden på flyvestationen.


Seneste nyt

fra Nordjylland