Bordelsag i Aalborg udløste betingede straffe

Gammel sag om rufferi på to adresser i Aalborg fik tirsdag sin afslutning ved retten i Aalborg.

Betingede straffe på tre og to måneders fængsel blev det til for to mænd på 51 og 60 år ved retten i Aalborg tirsdag. De var anklaget for rufferi i perioden fra 2009 til 2014, og netop på grund af sagens fremskredne alder blev straffene gjort betingede.

Den 51-årige, som fik den længste straf, var tiltalt for at have lejet huse ud på to adresser i Aalborg til prostituerede, mens den 60-årige og endnu en 53-årig mand havde fungeret som en slags håndlangere i sagen. De havde hjulpet de prostituerede kvinder med forskellige praktiske gøremål, eksempelvis opkrævning af husleje og annoncering i Ekstra Bladet.

Forsvarer Claus Johansen, der forsvarede den 51-årige udlejer, fortæller til TV2 Nord, at hans klient blev kendt skyldig i at have udlejet et af husene, men frikendt i spørgsmålet om den anden adresse. 

- Det sidste forhold, som handlede om besiddelse af doping-midler, havde han erkendt på forhånd. Han havde dem på grund af rygsmerter, siger Claus Johansen.

- Min klient valgte at acceptere sin dom på de tre måneders betinget fængsel. Sagen har kørt længe, og han ønskede den bare afsluttet, fortæller forsvareren.

Den 60-årige hjælper derimod valgte at anke sin dom på to måneder til landsretten. Dermed er det nu op til anklager i sagen, Peter Rask, at vurdere, om det kun er den ene dom, der skal for retten igen, eller om alle tre mænd skal møde i landsretten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar i sagen fra Peter Rask, og derfor vides det heller ikke, hvilken straf den tredje mand i sagen har fået.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland