Borger: Mit hus revnet på grund af Vattenfall

Frede Bertelsen fra Biersted mener at revnerne i hans hus skyldes Vattenfalls seismiske forundersøgelser. Vattenfall henviser til uvildig undersøgelse, der ikke ser nogen sammenhæng

Oktober 2008 kommer Frede Bertelsen fra Biersted hjem fra sommerhus. Huset på Nørhalnevej 9 er revnet flere steder:
- Det må være Vattenfalls forundersøgelser til det der CO2-oplagringsprojekt, der er skyld i det. Ellers kan jeg ikke se hvordan det skulle være foregået, fortæller en bitter Frede Berthelsen.

Vattenfall har i forbindelse med CO2-projektet lavet seismiske undersøgelser i undergrunden i oktober 2008, 350 meter fra Frede Bertelsens hus.

- Min nabo har sagt at undersøgelserne med deres store maskiner fik hans hus til at ryste, så jeg kan simpelthen ikke se, hvad der ellers skulle have fået mit hus til at revne, det har stået fint i 80-90 år, siger Frede Bertelsen.

Frede Berthelsen har henvendt sig til Vattenfall, der har fået lavet en uvildig undersøgelse via rådgivningsfirmaet COWI:

- Vi løber ikke fra vores ansvar, hvis vi har forårsaget skade, vil vi selvfølgelig betale. Men den her undersøgelse viser altså at der ingen sammenhæng er mellem revnerne og vores forundersøgelse, det må vi altså henholde os til, forklarer Vattenfalls projektleder Marius Noer til TV2NORD.

Frede Bertelsen tager ikke undersøgelsen for gode varer og går nu videre med sagen til sin advokat.


Seneste nyt

fra Nordjylland