Borger: Østmotorvejen er beregnet forkert

En borger, der er imod en vestlig motorvej, mener, at Vejdirektoratet mangler en vigtig faktor i beregningen af, hvad en østlig motorvej vil bidrage med for Aalborg.

Aalborg byråd skal på mandag diskutere placeringen af den kommende 3. Limfjordsforbindelse. Imens raser debatten stadig blandt nordjyderne.

Anders Wested, der er ivrig debattør i motorvejsdebatten, og støtter op om en østlig motorvejsforbindelse, har regnet på, hvad en østlig forbindelse vil give Aalborg. Anders Wested mener, at VVM-redegørelsen, som Vejdirektøratet har lavet, indeholder fejlberegninger, der gør den østlige forbindelse mindre attraktiv i forhold til den vestlige. Ifølge Anders Wested mangler der en væsentlig beregning for hvordan en indfaldsvej til City Syd også via en østlig forbindelse vil nedbringe trafikken ved Skalborg.

- Vi er nødt til at sige, at i østløsningen skal der også være en vej ind til City Syd. Aalborg kommune har planlagt sådan en vej, hvis man laver Østløsningen, men Vejdirektoratet har ikke taget den med! Hvis man gør det, så viser det sig, at der ikke kommer så mange køer her. Ergo så vil det store milliardbeløb, som der er skrevet på, som skulle være en fordel for vest, den vil ikke være lige så stor, siger Anders Wested.

Kristian Andersen, der er folketingskandidat for Venstre i Nordjylland, mener, at Aalborg har brug for en vestlig motorvejsforbindelse uanset hvad beregningerne siger og ikke siger.

- Det vil give bedre bymiljøer og samtidig vil en vestmotorvej sikre væksten, fordi trafikken bliver mere effektiv. Desuden vil vi også blive mindre sårbare overfor uheld i Limfjordstunnelen, siger Kristian Andersen.

Uanset hvad, så appelerer Kristian Andersen til, at kommunalpolitikerne i Aalborg kommer med en beslutning snarest efter byrådsmødet på mandag.

- Hvis man ikke får truffet en beslutning nu, så løber andre landsdele med de investeringer i stedet for os, siger den nordjyske folketingskandidat.


Seneste nyt

fra Nordjylland