Borgere i Gug er i oprør

Aalborg Kommune planlægger at opføre boliger på bydelen Gugs eneste grønne område ved Gug Alper, og det gør beboerne rasende.

Beboerne føler, at planen skal listes igennem, uden at de bliver hørt ordentligt. 

Beboerne i Gug og deres børn bruger Gug Alper hver dag. Stedet er rekreativt og delvist fredet. Sådan har det altid været, men nu planlægger kommunen at give byggetilladelser. Borgerne føler sig overhørt, fordi høringsprocessen efter deres mening har været mangelfuld.

- Gug er større end både Hasseris og Øgadekvarteret, så det det er slet ikke rimeligt, at man kun spørger lige dem rundt omkring det grønne område. Ikke engang beboerforeningen er blevet hørt. Det er et tillidsbrud, og giver os en følelse af, at vi bliver snigløbet over natten, siger Pia Lindbergh, formand for grundejerforeningen Ledavej Syd i Gug.

Kommunen oplyser, at der har været 67 indsigelser mod byggeriet og 35 for, men borgerne får det til 226 stemmer imod projektet.

- Det gør vi, fordi grundejerforeningernes formandsstemmer kun bliver regnet for én, selvom jeg for eksempel repræsenterer 39 stemmer. Det giver et helt skævt billede, siger Pia Lindbergh. 

- Der har ikke været tale om nogen form for debat. Vi har ikke haft mulighed for at tale med forvaltningen. På den måde risikerer vi, at forslaget kommer hurtigt igennem – og så ender vi som et rent parcelhuskvarter i Gug. Alle andre bydele har jo grønne områder, men det er åbenbart lige meget her hos os, siger Søren Bøgeskov, formand for grundejerforeningen Kronos i Gug.

- Vi har forsøgt at tale med rådmanden, men han har afvist at tale med enkeltpersoner eller grupper, før der ligger forslag til ændring af en lokalplan. Men så kan det jo være for sent, siger Peter Bak, formand for grundejerforeningen, Ledavej Nord i Gug.


Seneste nyt

fra Nordjylland