Borgere i oprør over bidske hunde

[b]Ifølge utilfredse borgere i Rold er mindst 25 hunde og mennesker blevet overfaldet af store hunde i den seneste tid. Det skriver Nordjyske.dk. [/b]

For nylig blev den 11 uger gamle cocker spaniel Julius bidt ihjel af en muskelhund. Julius' død er den foreløbige kulmination på længere tids problemer med løse hunde i landsbyen Rold.

- Den bed Julius i brystkassen, og otte af hans ribben blev beskadiget, fortæller Julius' ejer Maria Lybek om episoden for 14 dage siden, hvor hendes hund ikke overlevede mødet med en af de store bidske hunde i byen.

Og Maria Lybek er langt fra den eneste hundeejer i Rold, der har oplevet de bidske kamphunde i byen på tæt hold.

- Der har været 25-30 overfald, mindst, siger en anden hundeejer Anita Sørensen.

Selv er både hun, hendes mand, og deres minipuddel Bimmer flere gange blevet overfaldet. Efter hvert overfald har de indgivet en politianmeldelse, og landebetjenten har også været god til at kontakte overfaldshundenes ejermænd, men desværre har det ikke løst problemet.

Men overfaldene er ikke stoppet efter Julius' død. Så sent som torsdag aften blev Anita Sørensen og Bimmer igen overfaldet, denne gang af en hvid schæfer.

Problemerne med de løse hunde er nu så store, at flere af byens hundeejere føler, at de ikke har noget sted at lufte deres hund.

NORDJYSKE har haft kontakt til ejeren af den hund, som dræbte Julius. Hun har efter samråd med sin advokat oplyst, at hun ikke ønsker at kommentere sagen, da den fortsat verserer.


Seneste nyt

fra Nordjylland