Borgere mod bøller

Hjulsporene på græsplænen er tydelige efter den vilde kørsel. Foto: Christell Iversen

Chikanekørsel med biler og knallerter på stisystemerne i Aalborg Øst får nu en forælder til at protestere. Hun er bekymret for sine børn og håber at kunne samle flere borgere i fælles front, så problemet kan komme til livs.

Flere gange om måneden er der chikanekørsel på stisystemet tæt ved Trine Christensens hjem i Aalborg Øst. Det er både knallerter og biler, som bliver brugt.
 
- Det er synd for børnene, hvis der er nogen, som bliver ramt herude. Det kan heller ikke passe, at der skal til at dø folk herude før, der bliver gjort noget, siger Trine Christensen til TV2/Nord.

Derfor har hun oprettet en gruppe på Facebook under navnet "Borgerne vs. bøllerne i Aalborg Øst". Nu vil hun forsøge at påvirke politikerne til at gøre noget ved problemet.

For fem år siden var der en lignende forældregruppe, som organiserede sig i håbet om at få gjort noget ved chikanekørslen på stierne i Aalborg Øst. Den gang var der fokus på knallerter.

Der blev der organiseret to demonstrationer, indsamlet underskrifter, kontaktet politi og politikere for at gøre noget ved problemet. Men her fem år efter, er der ikke sket en mærkbar forskel.

- Intet, det er nøjagtigt det samme, som det var. Det er bare nogle andre unge mennesker den her gang, for nu er der gået fem år, siger Elsebeth Mellergaard, som var talsperson for forældrene.

Det skræmmer dog ikke Trine Christensen. Hun håber flere vil få øjnene op for problemet - og ikke mindst gøre noget ved det.

- Jeg er nok mere naiv og håber på, at der vil ske noget, for det er mine børn, som løber herude, siger Trine Christensen.

Flere nyheder fra TV2 Nord