Borgere om ny chikane mod Tylstrup Skole: - Vi er chokerede

For fjerde gang inden for kort tid mødte elever og lærere på Tylstrup Skole tirsdag ind til døde dyr foran skolen - denne gang afskårne grisehoveder. Gerningsmanden er fortsat på fri fod.

Der er lige nu stor uvished i Tylstrup. Borgerne i den lille by nord for Aalborg undrer sig, for de helt store spørgsmål er stadig, hvem står bag hærværket, og hvorfor det lige skal gå ud over byens skole.

- Vi er usædvanligt meget på bar bund her, fordi man ikke har nogen som helst anelse om, hvem det er, der gør sådan noget her, siger Anne Merethe Christensen, der er formand for skolebestyrelsen på Tylstrup Skole.

Det er fjerde gang inden for få måneder, at Tylstrup Skole er udsat for denne type hærvæk.

Tilbage i maj lå der otte døde mink foran skolen, derefter seks grisehoveder i august, 20 døde mink i starten af september, og tirsdag var det så fem grisehoveder.

quote Vi er usædvanligt meget på bar bund her.

Anne Merethe Christensen, formand, skolebestyrelsen, Tylstrup Skole

- Tylstrup er jo ikke den slags by, hvor man får lov til at lave sådan noget, uden der er nogen, der tager fat i en og siger, det er ikke sådan her, vi gør tingene, fortsætter Anne Merethe Christensen.

Men indtil videre er ingen blevet fanget, og byen med lidt over 1000 indbyggere er ikke vant til sager som disse.

- Jeg er meget chokeret og synes, det er rigtig ærgerligt, at det foregår i sådan en lille by, vi har her. Vi skal have det så godt alle sammen, siger Lene Manstrup, der bor i Tylstrup.

- Manden må jo fejle et eller andet. Ellers laver man ikke sådan noget, siger Mogens Lange, der også kommer fra Tylstrup.

På Tylstrup Skole har man anmeldt alle hændelser til politiet. Skolelederen forstår kke gerningsmandens budskab.

- Jeg mener selvfølgelig, det er ærgerligt, at børnene kommer i skole og ser den slags. Det kunne være rart at få det her stoppet, så vi på Tylstrup Skole kan koncentrere os om det, vi er her for. Nemlig børnenes trivsel, siger skoleleder Ulla Loft.

quote Manden må jo fejle et eller andet. Ellers laver man ikke sådan npget.

Mogens Lange, borger, Tylstrup

TV2 Nord ville onsdag gerne have talt med Nordjyllands Politi, men politiet ønskede ikke at stille op til interview af hensyn til efterforskningen.

Poltiet er kommet i besiddelse af skolens overvågningsbilleder, som tidligere har vist en mand, som lagde døde dyr ved husmuren - indtil videre er sagen dog uopklaret.

For byens borgere er det bare at håbe på, at afskårne grisehoveder og døde mink er fortid på skolens grund.

- Selvfølgelig vil vi gerne have ham fanget, men vi vil især gerne kunne forklare vores børn, hvorfor det er blevet gjort, slutter Anne Merethe Christensen. 

For fjerde gang inden for kort tid mødte elever og lærere på Tylstrup Skole i går ind til døde dyr foran skolen - denne gang afskårne grisehoveder

Seneste nyt

fra Nordjylland