Borgere samlede underskrifter: Vil have omstridt lægeklinik lukket

En flok patienter kæmper for at få smidt den private lægepraksis Nordic Medicare på porten. De samler nu underskrifter mod det omstridte firma.

Lange ventetider på telefonen og store vanskeligheder med at få en tid ved lægen. Kritikken er væltet ned over Nordic Medicare, der driver Lægeklinik Pandrup for Region Nordjylland.

Fredag fortalte TV2 Nord hvordan Ulla Boye blev tilbudt en lægetid, der indebar halvanden måneds ventetid, og mandag var det så Jammerbugt Kommunes borgmester Mogens Gade, der langede ud efter Nordic Medicare, som han kritiserer på fagligheden. Desuden oplever kommunen i høj grad, at borgere ønsker at skifte læge.

Derudover proklamerede regionsrådsmedlem Per Larsen (Konservative) i TV2 Nords studie, at han er klar til at afbryde samarbejdet med Nordic Medicare.

- Jeg synes, vi skal sørge for at få noget gjort nu, for patienterne lider under det her, lød det blandt andet fra Per Larsen. 

Utilfredsheden med Nordic Medicare er således til at tage og føle på, og udover de kritikpunkter, der er blevet fremført i TV2 Nords udsendelser og artikler om lægeklinikken, deler utilfredse borgere deres egne historier på Facebook, hvor de også samler underskrifter ind for at få klinikken lukket ned.

Tirsdag tog en initiativgruppe underskriftindsamlingen ud i virkeligheden. Målet er det samme, men initiativtagerne ønsker også at give ældre medborgere og andre, der ikke er på de sociale medier, muligheden for at lade deres stemme blive hørt.

- Vi vil rundt til 15 butkker, lyder det fra Tanja Villadsen fra Kaas, som er en af dem der ønsker en ny læge.

- Man kan jo ikke være tjent med at vente mellem seks og otte uger på at kunne komme til lægen, siger Tanja Villadsen foran Købmanden i Kaas, hvor hun får folk til at skrive under på at få Medicare ud.

Niels Riewerts Eriksen, der er sundhedsfaglig direktør i Nordic Medicare forklarede fredag til TV2 Nord, at klinikken, der har over 8000 patienter tilknyttet, har en stor tilgængelighed både telefonisk og hvad angår klinikkens åbningstider. Derudover forklarede han, at man på klinikken oplever et øget pres på grund af den store mængde turister, der i disse måneder opholder sig i Nordjylland, også bliver syge og skal have lægehjælp.

Derudover forsikrede han, at alle akut syge patienter får en lægetid samme dag som de ringer ind.

Det er dog ikke sådan man oplever det i Kaas, hvor gruppen på linje med Per Larsen fra Regionsrådet ønsker Nordic Medicare langt væk fra Pandrup.

- Det burde slet ikke være nået hertil, lyder det fra Ulla Henriksen fra Gandrup.

Region Nordjylland har, på grund af henvendelser fra borgere, valgt at udstationere en medarbejder på klinikken i Pandrup, og fra fungerende regionsrådsformand Ninni Gjessing (Rad.V.) lyder det da også, at alle aftaler mellem regionen og Nordic Medicare skal overholdes.

- Vi har brug for at tingene fungerer, og jeg anderkender også, at der er mange patienter i klinikken - vi snakker om over 8000. Og det vi kan sige til dem er, at det her er noget, vi holder øje med, lyder det fre regionsrådsformanden, der dog ikke er klar til at bakke op om Per Larsen og give firmaet sparket:

- Per Larsen er jo lidt hurtig på aftrækkeren, for det her handler jo om nogen, vi har indgået en kontrakt med, siger Ninni Gjessing.

Embedsfolk i Regionen holder onsdag møde med Nordic Medicare om sagen.

Direktør i Nordic Medicare Christian Riewerts Eriksen svarede i Nordjylland LIVE på kritikken fra både borgere og politikere, der ønsker firmaet ud af Pandrup: 

 

 

 


Nordic Medicare under beskydning

def_thumb,50_percent

play Politiker kaster håndklædet i ringen med Nordic Medicare

290817 lægevold nordic medicare

To læger politianmeldt for overfald

140817 Bekymrede borgere afleverer omkring 1100 protester mod Nordic Medicare til Ulla Astman.

Trods kritik: Klart flertal bakker op om Nordic Medicare

130717 nordic medicare direktør christian eriksen

play Nordic Medicare-direktør: Vi er stolte af indsatsen i Thisted

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland