Borgere undrer sig: Limfjorden er fuld af sorte plamager

Politiet har fået flere henvendelser fra borgere, der mener at have set olie på Limfjorden - men forklaringen på de sorte plamager i isen er ganske harmløs.

Både lørdag og søndag har Nordjyllands Politi modtaget flere henvendelser fra folk, der på gåture i Aalborg langs med Limfjorden har observeret noget, der umiddelbart kan ligne forurening.

På isen er der store, sorte plamager, som flere har haft mistanke om stammer fra enten olie- eller spildevandsforurening.

Men selv om det kan se voldsomt ud, er det ganske ufarligt forsikrer miljøvagt ved Aalborg Kommune, Niels Sørensen. De sorte plamager stammer fra jord gravet op fra fjorden, viser det sig.

- Vi har været ude og tage prøver af det, og det er altså ikke olie. Det er heller ikke spildevand. Politiet og havnekontoret har været i kontakt med et skib, der ligger og uddyber Østhavnen og graver materiale op, så der er plads til de større skibe. Der er tilladelse til at dumpe det herinde, og af en eller anden grund havner det oven på isen herinde efterfølgende og ser ret træls ud, forklarer Niels Sørensen.

Plamagerne er nogle steder på størrelse med en håndboldbane.

- Men det er altså ikke olie eller spildevand, og det er noget, der er en tilladelse til, slår han fast.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland