Borgerforening er forundret

Borgerforeningen i Vester Hjermitslev er forundrede over, at byens tomme skole pludselig skal huse 100 syriske flygtninge. For det har ingen i borgerforeningen hørt noget som helst om før to dage før, flygtningene flytter ind.

- Det kommer som en overraskelse for os, for vi var blevet lovet, at vi ville få indflydelse på, hvad skolens bygninger skal bruges til, så snart kommunen havde en ide om det. Netop for at vi kunne nå at være på forkant og få arrangeret et borgermøde, siger formanden for borgerforeningen i Vester Hjermitslev, John Lovmand.

Han understreger dog, at han i den specifikke situation har forstået og forståelse for, at kommunen ikke har været i stand til at informere borgerne.

Men borgerforeningen er generelt ikke imponeret over kommunens informationsniveau til borgerne i den lille by i Jammerbugt Kommune.

- Nej, det varer for længe, før vi får noget at vide, lyder det fra foreningen.

Dog har formanden John Lovmand en klar forventning om, at der er tale om en enlig svale fra kommunens side, når der med blot to dages varsel pludselig flytter 100 nye midlertidige borgere til landsbyen.

- Den dag kommunen har bare den mindste ide om, hvad den kunne tænke sig at bruge skolens lokaler til permanent, ja, at har jeg en klar forventning om, hvilket vi jo på et borgermøde er blevet lovet, at vi bliver taget med på råd i god tid, siger John Lovmand.

Flere nyheder fra TV2 Nord