Borgerlig konfirmation

02:16

1 af 2

Unge mennesker, der vælger at blive nonfirmeret har også brug for en mærkedag.

Tusindvis af unge nordjyder bekræfter i disse uger deres kristne tro i forbindelse med deres konfirmation. Men der er også en gruppe, der ikke vil konfirmeres, og for nogen af dem var der i dag borgerlig nonfirmation på det gamle rådhus i Aalborg.

Mark Konrad Hansen er en af dem, der i dag valgte at markere sin nonfirmation på rådhuset. For ham er det vigtigt at have mulighed for at fejre og markere sit valg på samme måde, som klassekammeraterne fejrer og markerer deres valg i forbindelse med konfirmationen.

- Der er ikke mange andre, der gør det, men der er bare et eller andet specielt ved det, siger Mark Konrad Hansen.

Han er en af de 30 procent af en årgang, der fravælger den traditionelle, kirkelige ceremoni. Konfirmationen bekræfter dåben, nonfirmation bekræfter ikke noget, men markerer overgangen fra barn til ungt menneske. En markering, som nogen kan have svært ved at forstå.

- Jeg tror også, nogen af dem bruger det til, når kammerater, bedsteforældre og andre har svært ved at forstå det valg, de har taget, så er det måske nemmere at sige, jeg skal også noget, jeg skal bare noget andet, end alle andre skal, siger Helle Christensen, der er formand for DUI Leg og Virke, der står for fejringen af nonfirmationen.

Aalborg er et af de fire steder i landet, hvor unge som Mark kan tage på rådhuset og fejre deres valg. Også Marks mor og søster er nonfirmeret på rådhuset.

- For os bliver det en tradition, og så er det noget med at få sat nogen rammer om den tradition på en måde, så vi får lov til at opleve det sammen og skabe en festlig ting, som ligger ud over det med at holde fest derhjemme, siger Anne Hansen.

Flere nyheder fra TV2 Nord