Borgerlige partier til Løkke: Nedlæg regionerne

De fem regioner er overflødige og et fordyrende mellemled, lyder det fra samlet højrefløj i krav til Venstre.

De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti vil have en nedlæggelse af regionerne skrevet ind i regeringsgrundlaget, såfremt Lars Løkke Rasmussen (V) vender tilbage til Statsministeriet efter næste folketingsvalg.

Der er både penge at spare og fordele for patienterne ved at skrotte de fem regioner og placere ansvaret for sundhedsvæsnet i en ny struktur, mener de tre partier ifølge Berlingske.

- Det er et vigtigt krav for os, at regionerne skal væk. Vi kan drive sygehusene bedre ved hjælp af andre sygehusfællesskaber, og vi kan i dag se, at der er kæmpe regionale forskelle, siger Brian Mikkelsen, gruppeformand for De Konservative, til avisen.

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, er enig. Regionerne skal afskaffes, og når de nye supersygehuse kommer, bør ansvaret flyttes fra regionerne til Sundhedsministeriet, mener han.

Lederen af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, anser regionerne for at være fuldstændig overflødige og betegner dem som et "demokratisk mellemled".

- Man kan spare penge, og det har vi brug for, hvis vi skal have råd til skattelettelser. Det er helt klart vigtigt for os, at vi ikke spilder skattekroner, og det gør vi altså her, siger Samuelsen til Berlingske.

Venstres holdning til regionerne, der afløste amterne i 2007, er uklar. Partiformand Lars Løkke Rasmussen - arkitekten bag kommunalreformen i 2007 - har tidligere talt om at fjerne regionerne, men inden sidste års kommunalvalg sagde han, at det var der alligevel ingen grund til.

Venstre politiske ordfører, Inger Støjberg, vil ikke lægge sig fast på hverken det ene eller det andet. Hun nøjes med at fastslå, at regionernes fremtid "bestemt skal diskuteres", skriver Berlingske.


Seneste nyt

fra Nordjylland