Borgerne i Rebild Kommune får 195.000 kr. til sunde projekter

Pengene skal borgerne i Bælum, Ravnkilde og Veggerby selv bestemme, hvad skal gå til. Eneste krav er øget sundhed - fysisk eller mentalt.

Sundheden i Rebild Kommune har fået en hjælpende hånd. De tre lokalområder Bælum, Ravnkilde og Veggerby har hver fået bevilget 65.000 kroner til sundhedsfremmende projekter. Ialt 195.000 kroner.

Pengene er doneret af Rebild Kommune, og det er borgerne selv, der demokratisk skal bestemme, hvordan de skal bruges.

quote Borgerne styrker det lokale fællesskab i løbet af processen.

Lene Aalestrup, formand for Sundhedsudvalget

Det er fjerde gang, Rebild Kommune uddeler Sundhed for pengene. Ifølge Sundhedsudvalgets formand Lene Aalestrup får kronerne stor betydning for borgerne.

- Erfaringen er, at pengene skaber masser af liv lokalt. Aktiviteterne gør noget for sundheden, men det er faktisk lige så interessant, at borgerne i løbet af processen styrker det lokale fællesskab. De få regler, som "Sundhed for pengene" er underlagt, skaber kreativitet og energi til netop det pengene er tiltænkt, nemlig styrkelse af lokale netværk og livskvalitet, siger Lene Aalestrup.

 

Sådan blev Sundhed for pengene-puljen brugt i Rebild Kommune i 2017:

  • Skibsted: Hjertestarter, åben cafe, By på Skrump, junglesti/cykelbane, vandrestier, frugttræer og fysioterapeut på træningsplads.
     
  • Durup: 18 hullers minigolfbane i anlægget ved Nørager Ældrecenter, afmærkning af gå- og løberuter og foredrag om sund kost.
     
  • Brorstrup: Udendørs motionsbane, danseundervisning, vandresti langs Lerkenfeldt Å fra Mejlby til Brorstrup, ture til svømmehal, kostvejleder/diætistforløb, børneaktivitetsdag, havetraktortræk og nye maskiner til motionsrum

Kilde: Rebild Kommune

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland