Borgernetværk forhindrer indbrud

 Borgernetværk forhindrer indbrud

Sommerhusejere i Himmerland er begyndt at holde ekstra godt øje med indbrudstyve i området, og det har betydet færre indbrud.

Det skriver DR Nordjylland.

En række sommerhusejere i de store sommerhusområder i Himmerland har samlet sig i netværk af naboværn, hvor de hjælper hinanden med at holde ekstra godt øje med mistænkelige biler og personer i sommerhusområderne. Det har betydet færre indbrud, mener politiet.

- Jeg tror på, at det har haft en virkning. Og det er jo et ganske voldsomt fald i forhold til de indbrudstal, der blev præsenteret sidste år, siger sektionsleder Johan Nielsen fra Himmerlands Politi til DR Nordjylland.

Antallet af indbrud i Vesthimmerland og Mariagerfjord kommuner er faldet til 17 i januar og februar 2012. I 2011 var der 105 indbrud i samme periode, og året før var antallet 24.

Selv om Johan Nielsen mener, at det ikke er borgernetværkene alene, der har betydet det store fald i indbrud, så mener han med sikkerhed, at de har en effekt.

- Vi har fået flere henvendelser fra borgere omkring mistænkelige køretøjer. Og i hvert fald et tilfælde er der ingen tvivl om, at der var optræk til, at der skulle forøves indbrud i området, siger Johan Nielsen til DR Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland