Borgmester: "Aalborg Øst bliver et af de mest attraktive områder"

- Samlet set, når jeg ser på for eksempel sådan noget som Aalborg Øst, så tror jeg, at på sigt så bliver det et af de mest attraktive områder af Aalborg at bo i, lyder det fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Om kort tid kommer regeringen med en ghettopakke målrettet en række problemer i landets udsatte boligområder. Men ifølge en række borgmestre er det slet ikke nødvendigt. Det fortæller de i en rundspørge, som TV 2 har foretaget blandt 13 borgmestrene i de kommuner, som har et eller flere boligområder repræsenteret på regeringens ghettoliste.

De bakkes op af Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), der er formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg. Han mener, at politikerne på Christiansborg fokuserer på problemer i stedet for fremskridt.

quote Aalborg Kommune er et rigtigt godt eksempel. Vi har ikke flere områder på ghettolisten. Tvært imod så har vi investeret kraftigt i dem.

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune, Socialdemokratiet

- Man kan kigge mange steder i forhold til, hvor det egentligt er lykkedes at få boligområder af ghettolisten, og få løftet dem. Og Aalborg Kommune er et rigtigt godt eksempel. Vi har ikke flere områder på ghettolisten. Tvært imod så har vi investeret kraftigt i dem. Vi har fået nye beboere ind, vi har private byggerier, der kommer op og stå, og alle mulige forskellige ting, fordi vi har troet på områderne, fordi vi har bygget op, og fordi at det simpelthen er lykkedes, siger Thomas Kastrup-Larsen i et interview med TV2 News om ghettopakken.

 

Han fremhæver Aalborg Øst som et rigtig godt eksempel på, at det går fremad i mange udsatte områder.

- Fra regeringens side bruger man utroligt meget tid på at sætte fokus på problemer i forhold til ghettoer, og egentligt har et meget lille blik for alle de fremskridt, der sker rundt omkring, lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen (S).

Massiv udvikling i Aalborg Øst

Opskriften på at løfte et område er ifølge borgmesteren en massiv lokal indsats, som der netop er blevet lagt i Aalborg Øst i de seneste år. Nu viser resultaterne sig.

- Vi har investeret kraftigt fra kommunens side i forhold til at udvikle infrastrukturen. Vi har bygget sundhedshuse, vi flytter plejehjemsboliger og alle mulige forskellige ting ud i vores udsatte boligområder, samtidig med at vi sammen med boligforeningerne og beboerne har fået renoveret hele området, siger han.

quote  Folk har fået utroligt meget håb. Håb for en fremtid, som er bedre. Og det synes jeg jo er helt vildt fedt

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune, Socialdemokratiet

Borgmesteren påpeger, at der i foråret 2018 påbegyndes byggerier af 6 syv-etagers boligejendomme, som er privatfinansieret imellem de almene boliger i Aalborg Øst.

- De kommer fordi de private investorer, de tror på det. Folk har fået utroligt meget håb. Håb for en fremtid, som er bedre. Og det synes jeg jo er helt vildt fedt, lyder det.

Siden 1. december 2016 har Aalborg ikke haft områder på ghettolisten.

- Samlet set, når jeg ser på for eksempel sådan noget som Aalborg Øst, så tror jeg, at på sigt så bliver det et af de mest attraktive områder af Aalborg at bo i.


Seneste nyt

fra Nordjylland