Hvad skal der ske med Dronninglund Sygehuse? Borgmester afviser, at kommunen køber bygningen

Socialdemokratiets Byrådsgruppe opfordrer Brønderslev Kommunes borgmester til at indrette en del af Dronninglund Sygehus til et Sundhedshus, inden regionen sælger det.

Hvis det står til Socialdemokratiet i Brønderslev Kommune skal Dronninglund Sygehus Afdeling M omdannes til et Sundhedshus.

Dette forslag kommer i kølvandet af, at Region Nordjylland vil helt af med sygehuset og derfor har sat det til salg.

- Vi synes, at det er en god idé at få lavet en form for sundhedsklinik her i området, hvor vi har alt samlet et sted, så vi opfordrer til, at kommunen i samarbejde med ander køber Afdeling M, inden regionen sælger det til andre, siger Christen Bager (Socialdemokratiet), byrådsmedlem fra Dronninglund.

Socialdemokratiet er ikke de eneste i området, der vil beholde sygehuset. En gruppe borgere vil kæmpe til det sidste for at bevare sygehuset. Derfor afholdte de et protestmøde i Dronninglundhallerne i begyndelsen af februar.

Borgmester: ”Vi har ikke brug for gamle bygninger”

Brønderslev Kommunes borgmester Mikael Klitgaard har tidligere udtalt, at der muligvis skal ændres på lokalplanen, så det gamle sygehus rives ned, og der i stedet bliver opført nye boliger på grunden.

quote Vi har ikke behov for gamle bygninger, og derfor er kommunen ikke interesseret i at købe sygehuset

Mikael Klitgaard, borgmester (Venstre), Brønderslev Kommune

Det holder han fortsat fast i.

- Vi er altid glade for at få forslag, og dem behandler vi konstruktivt, men vi har ikke behov for gamle bygninger, og derfor er kommunen ikke interesseret i at købe sygehuset, siger Mikael Klitgaard, borgmester (Venstre), Brønderslev Kommune.

Borgmesteren påpeger desuden, at det er ligeså dyrt at reparere noget gammelt, som det er at bygge noget nyt.

- Det er meget mere oplagt, at erhvervsdrivende køber grunden og bygger nogle nye boliger til området, siger borgmesteren.

Plejecenter kan blive til Sundhedshus

Lægerne i Dronninglund holder i dag til på Stationsvej 10. Deres lejekontrakt udløber om 4,5 år. Desuden er det nuværende sundhedshus på Sophielund slidt, og derfor er kommunen ikke afvisende overfor, at der skal laves et nyt Sundhedshus i byen.

- Vi ved, at mange borgere ønsker et Sundhedshus, og det er også meget muligt, at vi får det, men vi har masser af kapacitet til det i forvejen, så det giver ikke mening at købe en gammel bygning, lyder det fra borgmesteren.

Omkring 100 meter fra Dronninglund Sygehus ligger det gamle plejecenter, Margrethelund, som kommunen ejer. Det skal renoveres, og i denne ombæring vil borgmesteren tænke Sundhedshuset ind i det nye plejecenter.

- Margrethelund passer meget bedre til det. Her er der enemands stuer, hvor der på sygehuset er firemands stuer, og det er ikke så brugbart, siger borgmesteren.

Mikael Klitgaard har kaldt lægerne i Dronninglund til et møde i begyndelsen af marts, hvor de i fællesskab skal finde ud af, hvad der skal ske, når lægernes kontrakt udløber.


Seneste nyt

fra Nordjylland