Borgmester afviser mistanke om aktiv dødshjælp

Hjørrings borgmester Arne Boelt kalder det helt hen i vejret, at en af kommunens sygeplejersker skulle have ydet aktiv dødshjælp.

Venner af den afdøde Kurt Højmark Jensen fra Hirtshals har i halvandet år kæmper for at få bevist, at noget er helt galt. For dem er det derfor en lettelse, at Rigsadvokaten er gået ind i sagen.

- Det er helt fantastisk, for vi andre har ventet på svar i lange, lange tider, siger Mette Præstegaard.

Det var Poul Erik Nielsen, der i juni 2012 var hjemme hos vennen Kurt Højmark Jensen sammen med en kommunalt ansat sygeplejerske. Han mener, at hans ven fik en større dosis morfin og betragter det som aktiv dødshjælp. Men det afviser Hjørrings borgmester Arne Boelt.

- Det ville være en rigtig god krimi, hvis det var sådan, at det virkelig handler om alt det her. Altså, det er en sag, der er helt hen i vejret. For os at se, så er der tale om en helt grundløs påstand, som intet har på sig. Det er også den konklusion som både politi og embedslægen tidligere er kommet frem til, siger Arne Boelt.

Vennerne i Hirtshals undrer sig også over, hvorfor Hjørring Kommune fik så travlt med at få Kurt Højmark Jensen kremeret. Blot seks timer efter hans død var der tid til kremering og jordpåkastelse. De viser et brev fra sognepræst i Hirtshals Bjarne Hougaard:

- Jeg kan konstatere, at da bedemand og præst bliver gjort bekendt med, at der er venner, som ønsker at deltage i begravelsen, bliver der taget hensyn til deres ønsker til, hvordan begravelsen skal forløbe. Kommunen har ikke haft nogen interesser i at fremskynde forløbet - hvis det også skulle være et aspekt i vennernes konspirationsteori, siger borgmesteren.

Vennernes advokat kalder sagen for en skandale.

- Rigsadvokaten kan se, at der er noget, som ser meget mærkeligt ud. For nu at sige det mildt, at der er noget her, der trænger at blive undersøgt ordentligt, siger advokat Christian Harlang fra Advokatfirma Christian Harlang

Nordjyllands Politi forventer, at efterforskningen slutter i løbet af næste uge.


Seneste nyt

fra Nordjylland