Borgmester: Alle skader på restaurant Hedelund skal gøres op

Forsikringsselskabet og byrådet i Brønderslev Kommune er ikke enige om, hvor skadet restaurant Hedelund er efter branden i maj måned.

- Alt skal værdisættes, så vi er sikre på at finde den rigtige skadesgrad.

Sådan siger borgmester i Brønderslev, Mikael Klitgaard (V), efter han og Økonomiudvalget i dag modtog beskeden om, at der nu skal findes frem til, hvor skadet restaurant Hedelund er efter branden 17. maj.

I byrådet er politikerne langt fra enige med forsikringsselskabet om, hvor store skader, branden forvoldte på den ikoniske bygning.

Borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard, ser gerne, at alt værdisættes korrekt.
Borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard, ser gerne, at alt værdisættes korrekt.
Foto: TV2/Nord

Ifølge borgmester Mikael Klitgaard mener forsikringsselskabet, at skadesgraden er omkring 40 procent.  

Byrådet mener derimod, at der er sket skader for mere end 50 procent, og at forsikringen skal betale fuld nyværdi.

- Vi ønsker at få hver enkelt ting på restauranten beskrevet og gennemgået omhyggeligt for at være sikre på, hvilken skadesgrad, der er den helt rigtige. Tingene skal være i orden, siger borgmesteren.

Mikael Klitgaard er ikke just imponeret over forsikringsselskabets samarbejdsevner i sagen om den nedbrændte restaurant Hedelund.

quote Vi ønsker at få hver enkelt ting på restauranten beskrevet og gennemgået omhyggeligt for at være sikre på, hvilken skadesgrad der er den helt rigtige.

Mikael Klitgaard, borgmester, Brønderslev Kommune

- Jeg synes, forsikringsselskabets har været svære at komme til at gennemgå tingene detaljeret med, siger en ærgerlig borgmester.

Byrådet har allieret sig med JPH rådgivningsfirma, som skal assistere under forhandlingerne med forsikringsselskabet.

Parterne mødes igen næste torsdag.

Branden var formentlig påsat

Restaurant Hedelund i rododendronparken i Brønderslev nedbrændte 17. maj i år. Klokken 23.50 fik Nordjyllands Beredskab en melding om, at restauranten stod i flammer. Og da de ankom, indså de hurtigt, at det var en brand, der ville være svær at få bugt med.

Politiets undersøgelser af brandtomten har ikke påvist nogle naturlige kilder til, hvordan branden er opstået, så derfor peger årsagen i en anden retning. 

- Det tyder på, at branden er påsat, sagde vicepolitiinspektør Frank Olesen dengang til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland