Borgmester beklager

04:22

Foto: TV2/NORD PLUS

1 af 2

Den pludselige beslutning om, at Vester Hjermitslev om to dage bliver 100 syriske flygtninge rigere, møder kritik fra flere sider i den lille landsby. Heller ikke kommunens borgmester, Mogens Gade (Venstre), er begejstret for måden beslutningen er taget på, og han beklager nu over for byens borgere.

- Det, der er sket, er, at vi er blevet presset af Udlændingestyrelsen til at finde et område, hvor vi kunne placere 100 asylansøgere midlertidigt - nemlig i tre uger. Og så har man fra administrationens side været ude og undersøge, hvor det kunne lade sig gøre, og så er man kommet frem til Vester Hjermitslev Skole, forklarer Mogens Gade.

Han påtager sig det fulde ansvar for, at borgerne i Vester Hjermitslev ikke er blevet orienteret i god tid.

- Der er sket en kommunikationsbrist i vores organisation. Det er beklageligt. Og det vil jeg gerne beklage overfor borgerne i Vester Hjermitslev, siger Mogens Gade

Han forstår godt borgernes reaktion, og det kan virke overraskende og frustrerende, men han lover, at der er tale om en midlertidig løsning.

- Vi skal fortsat have en dialog med borgerne i Vester Hjermitslev omkring fremtiden for både den nedlagte skole - og plejehjemmet, siger Mogens Gade og tilføjer:

- Om tre uger har vi stadig en skole, som vi skal bruge mest fornuftigt i forhold til lokalsamfundet.

Flere nyheder fra TV2 Nord