Borgmester efter aftale om kystsikring: Jeg hader, når folk ikke skriver noget om økonomi

Foto: Daniel Mikkelsen

Regeringen og KLs initiativer på kystbeskyttelsesområdet modtager ikke meget jubel i Hjørring. For det er at springe over, hvor gærdet er lavest, lyder det fra borgmester i Hjørring Arne Boelt.

Det skal være lettere for grundejere og kommuner at etablere kystsikring. Sådan lyder det i en ny økonomiaftale mellem Regeringen og KL. Gennem en årrække har Kystdirektoratet været tilbageholdende med at give tilladelse til hård kystsikring, og det har desværre kostet flere nordjyske huse en tur i havet. 

Læs også Minister om kystsikring: Menneskers ejendom og tryghed vejer tungere end naturen

Med den nye aftale skal sagsbehandlingen blive hurtigere, men borgmester i Hjørring Arne Boelt mener, at Regeringen og KL bare har valgt den nemme løsning. Aftalen indeholder nemlig ikke noget om, hvordan kystsikringen skal finansieres og hvem, der fremadrettet skal stå for sandfodringen.

Hvis ikke der bliver sandfodret vil den strand, vi kender fra vestkysten, lige så stille blive ædt op, og kun den hårde kystsikring vil ligge tilbage.

- Det er jeg meget, meget bekymret ved. Det er rigtig store summer, og dernæst er det en årlig tilbagevendende drift i hvert i forhold til sandfodringsdelen. Jeg går ikke ud fra, at man skal have hård kystsikring, uden man skal sandfodre. Den del er jeg nervøs for, lyder det fra borgmesteren, der fortsætter: 

- Det er den nemme del, der er lavet her. Jeg hader, når folk ikke skriver noget om økonomi. Det er at springe over, hvor gærdet er lavest. Jeg havde forestillet mig, de også var kommet med en plan i forhold til, hvordan man kunne afhjælpe noget af det her. Men der står jo intet om sandfodring. 

06:06

Her kan du se hele interviewet med borgmesteren.

Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord