Borgmester er bange for turister vil synes det er for besværligt

Frederikshavns borgmester Birgit Hansen (Soc.Dem.) er ikke begejstret for udsigt til mere grænsekontrol i færgehavnen. Det kan få konsekvenser for turismen, mener hun.

Terrorangrebet i Stockholm i sidste uge har nu fået Dansk Folkeparti og regeringen til at tale om at indføre grænsekontrol mellem Danmark og Sverige på samme måde, som der er kontrol mellem Danmark og Tyskland.

Den svenske stat har allerede id-kontrol af alle rejsende til Sverige, som her ved færge-terminalen i Frederikshavn. En kontrol, der har stået på siden slutningen af 2015. Hvis den danske stat indfører en tilsvarende kontrol er det altså også rejsende ind i Danmark, der skal kontrolleres.

Frederikshavns borgmester Birgit Hansen (Soc.Dem.) mener selv, at det er et valg mellem mere tryghed og mindre frihed.

- Jeg begræder, at det er kommet så vidt, siger hun og tilføjer, at det kan få konsekvenser for Frederikshavn Kommune:

- Det kan betyde, at nogen turister tænker, at det orker vi ikke det her, og vi er jo glade for at få besøg af turister også fra Sverige. Desuden har vi arbejdskraft, der tager både til Norge og Sverige, men vi har også arbejdskraft den anden vej, og der kan jeg godt forudse, at man tænker, at det vil blive for besværligt. Selvfølgelig er det jo småting i forhold til, at vi kan blive udsat for terror, men jeg begræder, hvis vi bliver nødt til at barrikadere os mod vores gode nordiske naboer, siger Birgit Hansen.

Regeringen har endnu ikke sat en dato på en ny grænsekontrol mod Sverige. Det afhænger af en konkret vurdering, lyder det. 

 

Terrorangrebet i Stockholm i sidste uge har nu fået Dansk Folkeparti og Regeringen til at tale om at indføre grænsekontrol mellem Danmark og Sverige på samme måde, som der er kontrol mellem Danmark og Tyskland

Seneste nyt

fra Nordjylland