Borgmester: Ghettolister hænger folk ud

Aalborg Kommunes borgmester giver ikke meget for statens ghettoliste, som ikke hjælper, men derimod kun gør tingene værre, mener han.

Midt i glæden over at se to områder i Aalborg forlade den upopulære ghettoliste, som bliver offentliggjort hvert år den 1. december, er der også mere end en flig af irritation at spore hos Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

- Jeg synes, den ghettoliste burde afskaffes. Den hænger folk og områder ud, og den stempler dem. Det kan godt være, det er meningen, den skal sætte forandring i gang, men efter min mening gør den kun tingene værre.

- Ghettolisten stigmatiserer og taler ned og fastholder den dårlige udvikling. En liste løser ikke problemerne, det gør kun langsigtede investeringer, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Og det er netop investeringer, der har vendt udviklingen for de to tidligere ghettoområder i Aalborg og Nørresundby, Sebbersundvej og Løvvang. Begge opfyldte for et år siden tre af de fem kriterier, der skal til for at komme på ghettolisten - blandt andet høj arbejdsløshed, lavt uddannelsesniveau, høj andel af invandrere og tidligere straffede beboere. 

- Så selvfølgelig er det positivt, at vi er kommet af listen, og det er især boligforeningernes fortjeneste, at det er lykkedes. For der er blevet renoveret for rigtig mange penge og oprettet mange instutitioner i de her områder, også fordi vi har troet på dem, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Blandt andet er både plejehjem og børnehaver blevet flyttet ud og oprettet i det, der før var belastede områder. Løvvangen er blevet renoveret og opgraderet for 700 millioner kroner, og takket være private investeringer, er der nu i massevis af private lejeboliger på vej i Blåkildekvarteret, fortæller borgmesterne.

- Men de her investeringer er jo ikke kommet på grund af en ghettoliste og en træls stempling. De var i gang længe før. Vi havde ikke glemt områderne, men vi har vist nu, at vi tror på dem, og herfra skal vi bare klemme på med den positive udvikling, så skal vi nok holde os fri af ghettolisten fremover, siger Thomas Kastrup-Larsen. 

I dag er den årlige liste over landets ghetto´er blevet offentliggjort af  transport-, bygnings- og boligministerie

 


Seneste nyt

fra Nordjylland