Borgmester: Hul i hovedet at spare på beredskab

Massiv nedbør har ramt Nordjylland. Borgmester i Hjørring advarer mod besparelser i Beredskabsstyrelsen.

I slutningen af august stod Storkøbenhavn under vand, den første weekend i september var den gal i Ringkøbing-Skjern, og et par dage efter kom skybrudsturen til Bornholm.

Denne gang har vandmasserne ramt Nordjylland, og særligt Vendsyssel, hvor marker og kældre flere steder er oversvømmet.

Enkelte steder er der faldet mere end 100 millimeter, og det har sendt beredskabet på overarbejde.

Men i fremtiden kan situationen blive endnu mere uoverskuelig, for Beredskabsstyrelsen skal spare 125 millioner kroner.

Det kan få alvorlige følger for borgerne, advarer Hjørrings borgmester, Arne Boelt (S).

Han siger til Ritzau, at det er som om politikerne på Christiansborg slet ikke har opdaget, at det danske klima er under forandring med mere vand og flere storme som Allan og Bodil.

- De seneste dage har vi heroppe set, at de nuværende ressourcer slet ikke rækker. Hvordan skal det så gå, når besparelserne kommer.

- For at sige det lige ud, så er det fuldstændig hul i hovedet.

- Besparelserne bærer præg af at være vedtaget i tørre sko inde på Christiansborg, siger Arne Boelt, som er tidligere Falck-redder og selv har været ude at hjælpe med at pumpe vand væk fra gaderne i Hjørring.

Besparelserne er resultatet af en aftale mellem regeringen og Venstre. Endnu er det ikke besluttet, hvor de 20 redningsberedskaber skal placeres, men på forhånd opfordrer Arne Boelt sine kolleger i Folketinget til at tænke sig om en ekstra gang.

- Vi kunne jo se i går, at det er afgørende, at beredskabet kan komme hurtigt frem. I dag er centret placeret i Thisted, men der er lagt op til, at det skal lukke. Det kan betyde, at vi skal hente hjælpen helt fra Herning, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland