Borgmester: Hvad sker der med lægevagten?

Både borgmesteren og byrådsmedlem er dybt forundrede over, at lægevagten i Frederikshavn skal lukke.

Det vækker dyb forundringen på rådhuset i Frederikshavn, at man skal høre fra medierne, at lægevagten i byen skal til at holde natlukket fra 1. september. Begrundelsen skulle være, at der er mangel på praktiserende læger, og at nattevagterne ikke har nok at lave. 

Men hvor, hvornår og af hvem beslutningen er truffet svæver lidt i det uvisse. Derfor er borgmesteren i Frederikshavn i dag oppe på mærkerne. 

- Det kommer som noget af en overraskelse. Vi har intet hørt fra regionen og har læst historien i medierne. Så jeg har her til morgen skrevet til regionsrådsformand Ulla Astman for at høre, om det er en beslutning, regionen har været inde over, siger Birgit Stenbak Hansen (S). 

Borgmester i Frederikshavn Birgit Stenbak Hansen vil vide, om Region Nordjylland har været med til at lukke vagtlægen i byen om natten. 
Borgmester i Frederikshavn Birgit Stenbak Hansen vil vide, om Region Nordjylland har været med til at lukke vagtlægen i byen om natten. 

Hun er udmærket klar over, at det ikke er en kommunal men en regional opgave at stå for lægevagten, men derfor vil hun alligevel gerne have besked. 

- Vi er nødt til at råbe vagt i gevær, hver gang vi oplever serviceforringelser. For vi oplever jo ikke, at der også kommer skattelettelser med.

Hun er meget fortørnet over, at sådan en beslutning bliver truffet i smug, som hun oplever det. 

- Sådan noget her skal ikke listes igennem hen over natten. Så jeg har også skrevet til mine partifæller i regionsrådet for at få klarhed over sagen, siger borgmesteren. 

Beslutningen har fået SF'eren Christina Lykke, der også sidder i byrådet i Frederikshavn op i det røde felt. 

Christina Lykke (SF), byrådsmedlem i Frederikshavn.
Christina Lykke (SF), byrådsmedlem i Frederikshavn.
Foto: Ib William Christensen

- PLO bryder igen aftalen. Vi så i foråret, hvordan PLO fra den ene dag til den anden lukkede ned i Brønderslev. Og nu er det tilsyneladende Frederikshavns tur. Kommune og Region får ikke engang besked, men har bare kunnet læse i avisen, at PLO har lukket ned i Frederikshavn, siger hun i et læserbrev til Kanal Frederikshavn. 

Ifølge Christina Lykke vil SF på kommende byrådsmøde rejse sagen og opfordre et samlet byråd til at gribe ind.

- Det må være dem, der betaler for musikken, der også bestemmer, hvad der spilles, skriver hun. 

Det er ikke lykkedes at få en kommentar til sagen fra regionsrådsformand Ulla Astman eller PLO Nordjylland, som er lægernes organisation. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland