Borgmester klar til nyt naturmøde: Jeg går ikke efter størrelse, men kvalitet

03:29

Her kan du se hele interviewet med borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt.

Nu lakker dette års naturmøde mod enden, og det har været en stor succes, lyder det fra borgmester Arne Boelt.

Han er allerede klar til at kaste sig ud i endnu en omgang,så noget kunne da tyde på, de to millioner kroner, Hjørring Kommune har kastet i projekt Naturmøde, ikke var helt spildt. 

- Vi er rigtig godt tilfredse, lyder det fra Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune, der ser frem til at komme i arbejdstøjet, så næste års omgang af Naturmødet 2017 bare bliver endnu bedre.

Besøgstallene nåede op et sted mellem 10-12.000 mennesker, viser kommunens forskellige optællinger af biler og overnatninger. I modsætning til sidste års 4.500 mennesker, er det da en stigning, der vil noget. 

-Det har været det, vi håbede på, siger Arne Boelt og fortsætter: 

-Jeg har fornemmet, at organisationerne og andre folk her har været glade for, at vi er blevet tilsmilet af landspolitikerne. De har været med til at sætte debatterne, og det er godt.

Læs også Danmarks største bog skal vække opsigt på Naturmødet

Naturmødet blev skudt i gang i torsdag, og det er kun anden gang, det bliver afholdt. Over de sidste dage har mødet budt på flere forskellige 'grønne debatter', og målet er, at der skal tages stiilling til, hvordan vi behandler naturen. Med den positive udvikling er borgmesteren klar til at kaste sig ud i projektet endnu engang, og med sig tager han høje forventninger til partilederne. 

- Vi forventer, de vil være her. Når man arbejder med natur og klima, så er det langsigtede beslutnnger, der skal til. Og det kræver partiledere, lyder det fra borgmesteren. 

Men selvom tankerne om næste års deltagere er høje, så betyder det ikke nødvendigvis, deltagertallet skal ramme helt vanvittige højder. I hvert fald ikke hvis det står til borgmesteren. 

- Der er jo nogen, der synes, det her skal være stå stort, at det er helt forskrækkeligt. Jeg går ikke efter størrelse, jeg går efter kvalitet. Så for min skyld, behøver Naturmødet ikke blive større, end det er. Og max op til 20.000, hvis der kommer noget ud af debatterne. 

Læs også Børn på naturmødet: Sådan passer vi på naturen

Nu venter så arbejdet med at lokke partilederne til Nordjylland. 

- Vi ved alle sammen, vi kommer til at skal gøre noget ved det her inden for en kort overskuelig periode, så vi kan ligeså godt komme i gang.

Ovenfor kan du se hele interviewet med borgmesteren. 

 

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord