Borgmester lover mere end han kan holde

I valgkampen lovede han at Gigantium primært skulle bruges af Aalborg DH. Men alene i oktober har klubben fået aflyst sin træning i hallen 21 gange.

Aalborg DH træner i øjeblikket på må og få. I dag var der plads i Tornhøjhallen i Aalborg.

- Det er jo ikke optimalt at vi skal træne i 10 forskellige haller rundt om i Nordjylland, når vi er en håndboldligaklub. Vi er ikke tilfredse med situationen, siger Henrik Carlsen, der er sportschef i Aalborg DH.

I oktober er træningen aflyst 21 gange i Gigantium. Det til trods for at borgmester Henning G. Jensen (Soc.dem.) under valgkampen gav et løfte. Den 9. november 2005 sagde han på TV2/Nord at:

"hallen primært skal bruges til Aalborg DH, til store koncerter og andre store begivenheder. Og i hverdagen er det Aalborg DH, der skal træne der og Firmasport"

Henning G. Jensen ville i dag ikke kommentere, hvad han har lovet under valgkampen. Han siger dog at han ikke har fået nogen henvendelse fra Aalborg DH.

3 år efter valget er realiteten at Gigantium huser flere og flere messer og andre arrangementer.

- Jeg erkender at vi har et problem i forhold til de faste lejere og den måde de planlægger deres arrangementer på. <CITE>Har borgmesteren lovet for meget?</CITE> Det vil jeg ikke forholde mig til. Borgmesteren har sagt noget på et tidspunkt, som ikke er det samme der gælder i dag. Konceptet er et andet., siger kulturrådmand i Aalborg Kommune, Henrik Thomsen (SF).

Ironien flød over I Aalborg DH, da man fandt ud af at en af aflysninger skyldes et isshow. Et isshow, der skal holdes i håndboldhallen, selvom der ligger en ny stor skøjtehal lige ved siden af.

Også AaB, Aalborg KFUM og Visse IF er ramt af de mange aflysninger af træninger og kampe i Gigantium.

Flere nyheder fra TV2 Nord