Borgmester med nyt syn på livet

Henning G. Jensen blev i starten af august ramt af en blodprop, men nu er han klar til at vende tilbage til jobbet som borgmester. Foto: Pia Stuckert

Henning G. Jensen er på vej tilbage på posten som Aalborgborgmester efter at han i august blev ramt af en blodprop. Sygdomsperioden har givet borgmesteren noget at tænke over.

Aalborgs førstemand, Henning G. Jensen, er vant til at have styringen, men han måtte slippe grebet, da han i august blev ramt af en blodprop.

- Man bliver jo en lille mand. Man er oppe mod noget, som man ikke har erfaring i, og som man ikke ved, hvordan man skal tackle, siger Henning G. Jensen, som måtte bøje sig for lægernes befalinger, da han blev indlagt med blodproppen.

Borgmesteren er kommet på den anden side, og 1. november kan han igen sætte sig i borgmesterstolen. Men blodproppen og den efterfølgende by-pass-operation var en slem forskrækkelse.

- Der går mange tanker igennem én. Klarer man det, og bliver man som man var før? Får du et langt liv, hvor du kan opleve dine børnebørn vokse op? Det tænker man på, siger borgmesteren.

Henning G. Jensen har været i politik i fyrre år, og han erkender at det liv, han har levet, ikke altid har været det bedste for helbredet. Men han har ændret sin livsstil.

- Jeg skulle veje noget mindre, jeg skulle somme tider ryste lidt på hovedet og sætte min kost sammen på en anden måde, end jeg gjorde. Jeg sagde jo bare ja ja, og så gjorde jeg det måske i nogle dage, inden jeg fik tilbagefald. Det håber jeg ikke, jeg gør nu. Jeg er i hvert fald mere bevidst om det nu. Som lægen sagde, så kan medicinen gøre 50 procent, og resten det er altså op til én selv. Det tænker jeg meget over, siger Henning G. Jensen.

Henning G. Jensen er glad for at han den 1. november kan sætte sig i borgmesterstolen igen. Der er nemlig noget han skal nå at færdiggøre før han takker af ved kommunalvalget næste år.

- Jeg er borgmester til den sidste dag, jeg er der, og jeg vil gøre alt for at overdrage en veldrevet kommune i udvikling til den, der følger efter mig, siger Henning G. Jensen.

Flere nyheder fra TV2 Nord