Borgmester om Landsstævet: Folk vil sige, at det er fantastisk

Foto: Google Maps

Landsstævnet lukker dele af Aalborg centrum, og det har gjort flere borgere utilfredse. Men borgmesteren mener ikke, at det er noget problem.

DGI Landsstævnet trækker massevis af mennesker til byen – over 15.000 deltagere og godt 60.000 gæster. Men det betyder allerede før starten torsdag den 29 juni, at dele af Aalborg lukker for trafik. Flere borgere udtrykker på Aalborg Kommunes Facebook deres utilfredshed med de lukkede veje.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen mener dog ikke, at det er noget problem. Han siger nemlig, at de positive sider vil overskygge den negative ved at afholde landsstævnet midt inde i Aalborg.

- Det er klart, at der er nogen, der bliver utilfredse med det, og nogen bliver lidt forsinket af det og sådan nogle ting. Men når folk ser, hvad Landsstævnet er og kan, så er jeg sikker på, at langt størstedelen vil sige ”det her er fantastisk, og det skal vi prøve en gang mere”, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Grunden til at Aalborg har søgt og fået arrangementet i første omgang er da også for at vise byen frem fra sin bedste side.

- Vi får meget ud af at holde det inde i byen. Vi får muligheden for at vise byen frem for deltagerne og alle gæsterne, og det tror jeg giver flere lyst til at komme til Aalborg, siger han.

Trafikken vil blive lukket ude af midtbyen fra natten mellem 28. og 29. juni og bliver lukket ind igen natten mellem den 2. og 3. juli. Der vil være åbent for varekørsel hver dag mellem 05.00 og 09.00, ligesom der alle dage vil være adgang til P-husene i midtbyen. 

Flere nyheder fra TV2 Nord