Borgmester om massefyring: - Vi kan hurtigt få de 600 i arbejde igen

Borgmesteren i Aalborg Kommune skriver på sin Facebook, at han mener, kommunen hurtigt kan få de 600 fyrede ansatte fra Siemens i arbejde igen.

I kølvandet på nyheden om de 600 fyrede medarbejdere fra Siemens vindmøllefabrik udtaler Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), sig nu, fredag, på Facebook. 

I sit opslag skriver han, at han føler med de mange fyrede ansatte, men at der er håb for fremtiden.

- Det er et hårdt slag for dem og deres familier, og det er også rigtigt træls for Aalborg, at Siemens nu nedlægger 600 arbejdspladser. Heldigvis er jeg fuld af forventninger om, at vi hurtigt kan få de 600 ansatte i arbejde igen, skriver han.

I sit opslag forklarer borgmesteren, at Aalborg Kommune nu vil samarbejde med Siemens for at finde nye jobs til de 600 medarbejdere.

- Særligt byggebranchen og industrien mangler faglærte og dygtige medarbejdere, og Business Aalborg og Jobcenteret vil nu tage kontakt til Siemens for, hurtigst muligt, at hjælpe de mange uheldige Siemens ansatte over i nye jobs, skriver Thomas Kastrup-Larsen.

Siemens spanske vindmølleproducent, Siemens Gamesa Renewable Energy, meddelte tidligere i dag, fredag, de har været nødt til at fyre 600 medarbejdere og omplacere yderligere 120 for fortsat at være konkurrencedygtige. 

Det kommer efter et dårligt regnskab i anden kvartal af 2017, der blandt andet har budt på 20 procent færre ordrer. 


Seneste nyt

fra Nordjylland