Borgmester om sin første gang: - Jeg gik bare ind og rullede gardinet for

Kommunal- og regionrådsvalget nærmer sig, og flere unge skal til at gøre det for allerførste gang. Det har fået fire nordjyske borgmestre til at se tilbage på dengang, de selv begyndte.

Den første gang er for de fleste noget helt særligt og betydningsfuldt, mens den for andre er noget, som bare skal overstås. Fælles for begge er, at det sjældent er noget, som man glemmer.

- Jeg husker det tydeligt. Første gang glemmer man ikke, siger Birgit Hansen (Socialdemokratiet), der er borgmester i Frederikshavn Kommune.

Det kommende kommunal- og regionrådsvalg står for døren, og det betyder at flere tusinde unge danskere står overfor at skulle gøre det for første gang.

Det har fået fire nordjyske borgmestre til at se tilbage på dengang, de selv gjorde det for allerførste gang.

- Jeg var soldat på daværende tidspunkt, og gik ikke ret meget op i det. Det var faktisk min far, som sagde, at det skulle jeg, siger Arne Boelt (Socialdemokratiet), der er borgmester i Hjørring Kommune.

- Jeg gik bare ind og rullede gardinet for, siger Tobias Birch Johansen (Venstre), Borgmester i Læsø Kommune.

- Det føles jo godt, mens det står på. Bagefter er der så lidt en anden stemning, det ved vi alle sammen, siger Mikael Klitgaard (Venstre), Borgmester i Brønderslev Kommune.

Alle borgmestrene er enige om, at det er en oplevelse, som man ikke vil være foruden. De anbefaler alle at gøre det.

- Det vil jeg varmt anbefale. Det halve minut, det skal man bruge, lyder det fra Tobias Birch Johansen.

- Det vil jeg ønske for alle. Gør det tidligst muligt. Det er faktisk mere spændende selv at gøre det i stedet for bare at se på. Så det er bare at komme indenfor i varmen, så sker det noget, siger Mikael Klitgaard.

Det hele foregår den 21. november – så det er bare med at få det gjort.

TV2 Nord har indledt et regionalt samarbejde for at ramme de unge i øjenhøjde, når der skal sættes fokus på kommunalvalget. Det er derfor med et glimt i øjet, når borgmestrene svarer på, hvordan deres første gang var. 

Hvis du vil se mere om kommunalvalg på en sjov, ung og helt anderledes måde, så se programmet "Valg rager det mig" den 20. november klokken 19:45 på TV2 Nord Salto. 


Seneste nyt

fra Nordjylland