Borgmester om skoleballade: Vi tager forældrebekymringer alvorligt

Se det fulde interview med borgmester i Rebild Kommune, Leon Sebbelin, hvor han svarer på kritikken af forholdene på Terndrup Skole og læserbrevet fra viceborgmester Allan Busk.

Mens lærere og elever forlader Terndrup Skole i en lind strøm, er Rebild Kommunes borgmester, Leon Sebbelin (R), og viceborgmester, Allan Busk (Den Sociale Fællesliste), raget så uklar, at der nu bliver brugt ord som "kupforsøg" om miseren.

Det skyldes en pressemeddelelse, Allan Busk udsendte onsdag sammen med Dansk Folkeparti og Enhedslisten, hvor de meddeler, at de ønsker en selvstændig ledelse på Terndrup Skole, fordi flere forældre har henvendt sig med problemer på skolen, siden den i april i år blev lagt sammen med to andre nærliggende skoler.

En beslutning, der ellers var bred enighed om i byrådet på det tidspunkt. Og viceborgmesterens kovending har nu fået Leon Sebbelin og resten af byrådet til at tage skarp afstand fra kritikken af fusionen. Ifølge borgmesteren fordi diskussionen foregår i det forkerte forum.

Nu er der jo tre lister i dit byråd, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Den Sociale Fællesliste, som har meldt ud, at de ønsker, at Terndrup Skole igen får selvstændig ledelse. Der har I meldt skarpt tilbage. Hvorfor er I så skarpe og siger, at Allan Busk er ude og lave et kup?

Det er, fordi den slags, mener jeg, jo hører til på en mødedagsorden. Men at give sig til at sagsbehandle i medierne er der ærligt talt ikke nogen god grund til. Der er bedt om at få et punkt på dagsordenen, det gjorde man i juni engang, og det kommer selvfølgelig på det førstkommende udvalgsmøde, siger Leon Sebbelin til TV2 Nord.

I skriver direkte i pressemeddelsen, at det er Allan Busk, der er ude for at lave et kup. Hvorfor er I så direkte?

Det er vi, fordi det ligner det jo: At man vil sagsbehandle en politisk sag i pressen frem for på udvalgsmødet, hvor Den Sociale Fællesliste jo rent faktisk er repræsenteret med to medlemmer, både formanden for udvalget og endnu et medlem. Så jeg synes, at man bør tage den politiske behandling af sagen i udvalget og alternativt byrådet, hvis det kommer dertil - ikke i medierne, fortsætter borgmesteren.

Han understreger over for TV2 Nord, at han tager forældrenes bekymringer meget alvorligt - men han mener, at man i forvaltningen allerede er i gang med at udbedre problemerne på Terndrup Skole.

- Nu er det sådan, at vi har fået lavet trivselsmålinger, og de viser på det generelle niveau, at det rent faktisk ser meget fornuftigt ud - også i Terndrup. At Terndrup Skole har haft nogle udfordringer, er kendt, og det er der også blevet arbejdet med. I det skoleår, vi lige er gået ud af, er der blevet lavet en lang række tiltag, som man allerede nu kan begynde at se noget effekt af. Forvaltningen overvejer også, om der skal gøres yderligere tiltag i det skoleår, der nu kommer, siger Leon Sebbelin.

- Vi tager altid forældrebekymringer alvorligt. Og af samme grund er det også, at vi sidste mandag holdt et møde, hvor skolen og de bekyrmede forældre mødtes med repræsentanter fra forvaltingen. Det skal altid være sådan, også på Terndrup Skole, at forældrebekymringer på deres børns vegne skal tages alvorligt.

Se det fulde interview med Leon Sebbelin her: 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland