Borgmester skifter parti

Thisted Kommunes borgmester Lene Kjelgaard har torsdag aften meldt sig ud af Venstre og skifter i stedet til Det Konservative Folkeparti.

Borgmesteren i Thisted Kommune skifter parti. Lene Kjelgaard Jensen er ikke længere en del af Venstre. Hun har torsdag aften meldt sig ud af partiet for i stedet at blive medlem af Det Konservative Folkeparti. Det erfarer Limfjord Update.

- Jeg er langtfra færdig med kommunalpolitik. Jeg brænder fortsat for Thisted Kommune, og jeg ønsker at fortsætte det vigtige arbejde med at gøre vores kommune stærkere og mere erhvervsattraktiv, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen til LimfjordUpdate.dk.

Hun har truffet beslutningen om at skifte parti, efter at det stod klart, at hun ikke have nogen fremtid i Venstre.

- Jeg gør det på grund af den senere udvikling. Jeg har ikke længere en fremtid i Venstre og ved at skifte parti stiller jeg mig til rådighed for de konservative. Hvis jeg gerne vil arbejde med lokalpolitik fremadrettet, så bliver jeg nødt til at skifte parti. Jeg har ingen fremtid i Venstre, siger Lene Kjelgaard Jensen til TV MIDTVEST.

Lene Kjelgaard Jensen har været borgmester i Thisted Kommune siden 2010, men sidste efterår blev den nu tidligere partikollega Niels Jørgen Pedersen valgt som Venstres borgmesterkandidat ved det kommende kommunalvalg.

– Mange borgere har opfordret mig til at fortsætte mit politiske arbejde. Det vil jeg gøre i Det Konservative Folkeparti. Nu skal vi i fællesskab videre med de politiske udfordringer, siger Lene Kjelgaard Jensen.

I Det Konservative Folkeparti ser de frem til at få den nuværende borgmester med på holdet.

– Vi byder Lene Kjelgaard Jensen velkommen i gruppen. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Lene igennem hendes otte år som borgmester. Thisted Kommune har i dag en sund økonomi, og det kan vi blandt andre takke Lene for. Hun har altid været god til at finde løsninger, og til at formidle et bredt samarbejde, siger Jens Kristian Yde, konservativ gruppeformand i Thisteds kommunalbestyrelse.

Konservative har tidligere udpeget Torben Overgaard som partiets spidskandidat ved efterårets kommunalvalg, og han glæder sig også over, at Lene Kjelgaard Jensen har meldt sig ind i partiet.

– Med Lene Kjelgaard Jensen på den konservative liste går vi styrket ind til kommunalvalget. Vi står som parti i en rigtig god position. Vi vil arbejde for at sikre et borgerligt flertal i kommunen, og vi vil fortsat arbejde for et bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen, siger Torben Overgaard.

Det Konservative Folkeparti i Thisted Kommune opstillede i januar seks kandidater til efterårets kommunalvalg. Torben Overgaard blev valgt som spidskandidat, og derudover blev Jens Kristian Yde, Niels Klingenberg Vistisen, Viggo Iversen, Alex Klein og Lars Peter Christensen opstillet.

Formand Alex Klein oplyser, at der afholdes supplerende opstillingsmøde til september, hvor kandidaternes placering på listen ligeledes vil blive fastlagt.


Seneste nyt

fra Nordjylland