Borgmester: Vi er blevet syltet af staten!

Læsøs borgmester Thomas W. Olsen (Læsø Listen) mener, kommunen er blevet syltet af staten i sagen om et kæmpe natur- og udviklingsprojekt, som risikerer aldrig at blive til noget. 

Et sandt eventyr om at gøre Læsø  CO2-neutral og foregangskommune inden for miljøforskning ser ud til at ende, før det overhovedet er begyndt. Staten slår bremserne i.

- Her står vi som en lille ø og har virkelig behov for det her, og den udvikling og de arbejdspladser og naturturisme, der følger med, og så bliver vi totalt syltet af statens embedsfolk, lyder kritikken fra Læsøs borgmester Thomas W. Olsen.

Striden drejer sig om et kæmpe areal på Kattegat-øen, som Hedeselskabet ønsker at købe fra staten. Her vil selskabet gennemføre et omfattende miljø- og natur pilotprojekt. Men staten vil ikke sælge for de godt tre millioner kroner, som Hedeselskabet vil give for stedet.

I stedet forlanger man 11 millioner, og det er ifølge Læsøs borgmester, Thomas W. Olsen, en fuldstændig urealistisk og fiktiv pris at kræve.

- Det, man udelukkende fokuserer på, er, købsprisen, men tager slet ikke helheden med i betragtningerne. Og det skal man. Blandt andet fordi der jo efter købet bliver tale om mange millioner kroner ekstra i udvikling af stedet, lyder det fra borgmesteren, der er frustreret over, at staten spænder ben.
Han har nu sendt et brev til klimaminister Martin Lidegaard i håb om at få ham til at se på og sætte gang i sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland