Borgmester: Vi får arbejdspladser som lovet

Borgmester i Hjørring Kommune er ikke nervøs for at de statslige arbejdspladser er på vej til Hjørring Kommune på trods af de øgede omkostninger. Foto: TV2/Nord

Regeringen afslørede i dag nye omkostninger vedrørende flytningen af de statslige arbejdspladser. Arne Boelt er ikke nervøs for, at det ændrer på de arbejdspladser, som Hjørring har fået.

Udrykningen af de statslige arbejdspladser kommer til at koste mere end dobbelt så meget som regereingen først havde sagt. Den ekstra omkostning bekymrer dog ikke Hjørrings borgmester.

- Alle har været klar over, at det koster at flytte arbejdspladser ud, men det vil blive en god forretning på den lange bane, siger Arne Boelt, Borgmester i Hjørring Kommune.

Regeringen havde regnet med, at udflytningen ville koste omkring 400 millioner kroner. Det er i dag blevet opjusteret. Udflytningen vil komme til at koste 944 millioner kroner, afslørede regeringen i dag.

Arne Boelt understreger, at det på lang sigt vil være en god forretning for Danmark. Det vil styrke sammenhængskraften i landet og dermed bliver det en god forretning, selvom det blev dyrere end forventet. Derfor er Arne Boelt ikke nervøs for de 257 arbejdspladser, som Hjørring Kommune har fået stillet i udsigt. 

Desuden nævner borgmesteren, at også kritikken, om hvorvidt der var nok kvalficeret arbejdskraft at finde i landdistriktkommunerne til at fylde de mange stillinger, er blevet gjort til skamme. 

- Vi kan se at de arbejdspladser, der er slået op får massere af kvalificerede ansøgninger, så jeg er ikke bekymret for, at vi også får resten af arbejdspladserne, siger Arne Boelt.  

Langt størstedelen af de statslige arbejdspladser der skal rykkes ud, vil ifølge regeringen være ude i 2017.