Borgmesters færgeplaner er kuldsejlet på Læsø

Planerne for en ny færge på Læsø er på gyngende grund. Kommunalbestyrelsen har stemt imod borgmesteren og færgebestyrelsen.

En ende eller to. Det er spørgsmålet på Læsø for tiden. Øen skal have ny færge, men spørgsmålet om færgetypen har splittet færgebestyrelsen og kommunalbestyrelsen, og borgmesteren har fået et flertal imod sig.

For en måned siden kunne borgmester Karsten Nielsen (DF) ellers begejstret fortælle, at færgebestyrelsen, hvor han er formand, var blevet enige om planerne for den nye færge.

- Vi skal leve af turisterne, og de vil få flere afgange af vælge mellem, når vi vælger den her løsning. Vi vil jo gerne have gæster til øen, så det er vigtigt, at man har en optimal færgeforbindelse, sagde borgmester, Karsten Nielsen, da planerne blev fremlagt.

Men bare en uge efter stødte projektet på grund. Et flertal i Læsøs kommunalbestyrelse stemte imod færgebestyrelsens beslutning, og de nye færgeplaner er derfor blevet skrottet.

To færgetyper i spil

Det er spørgsmålet om færgetypen, der får bølgerne til at gå højt på Læsø. Færgebestyrelsen stemte den 18. februar for at arbejde videre med en singleender-færge. Det vil sige en færge, der kun har en port i den ene ende.

quote Der er lavet en ny undersøgelse, men det har ikke været nok til at overbevise mig og Kommunalbestyrelsen

Tobias Birch Johansen, Venstre

Men ved seneste kommunalbestyrelsesmøde blev forslaget stemt ned, og det blev i stedet vedtaget, at der skal arbejdes videre med en dobbeltender-færge, som har porte i begge ender og derfor ikke skal vende rundt, når den kommer i havn.

- Det er det bedste projekt, og det er det projekt, der kan løse den opgave, vi har i fremtiden. Der er lavet en ny undersøgelse og præsenteret et forslag på singleender-færgen, men det har ikke været nok til at overbevise mig og resten af kommunalbestyrelsen, siger Tobias Birch Johansen fra Venstre.

Tobias Birch Johansen er tidligere borgmester på Læsø, og han er også formand for færgeselskabet. Han har fra start været for et dobbeltender projekt, som blev besluttet, da han selv var borgmester. Nu har han igen kommunalbestyrelsen på sin side:

- Der kom et valg, og så kom der en ny færgebestyrelse, og derefter blev der valgt en anden retning. Vi diskuterede det så på kommunalbestyrelsesmødet, og der var vi et flertal, der var imod færgebestyrelsens beslutning, siger han.

Forslaget fra færgebestyrelsen blev nedstemt af de fire Venstre-politikere fra Kommunalbestyrelsen.

Folmer Hjort Kristensen fra Socialdemokratiet og Bente Faldt Fauerholt fra Læsø Listen stemte blankt, mens borgmester Karsten Nielsen fra Dansk Folkeparti blev støttet af sin partikammerat, Per Kjærsgaard Bragt, samt Lars Vilsen fra Læsø Listen.


Seneste nyt

fra Nordjylland