Borgmestre åbne for Læsø-færge til Sæby

Borgmestrene i både Frederikshavn og Læsø kommuner er åbne for et nyt forslag - at lade Læsø-færgen lægge til i Sæby.

Muligheden har været luftet før, og nu bliver den det så igen: At lade Læsø-færgen lægge til i Sæby i stedet for Frederikshavn.

Forslaget kommer fra byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune, Lars Oldager (DF), i kølvandet på projektet med at udvide Sæby Havn. For skal havnen udvides, vil det give mening at lade færgen lægge til der - især hvis Frederikshavn Kommune skal finde penge i kommunekassen til projektet, lyder argumentet.

- Hvis læsøboerne kommer frem til, at de godt kan se fornuften med, at færgen kommer til Sæby, tager jeg og min politiske kollega, Carsten Sørensen, fat og vil arbejde stålsat for at realisere projektet. Der er cirka 1850 borgere på Læsø. Det er samtidigt 1850 potientielle kunder til Sæbys butikker og endnu flere turister, som vil besøge Sæby som satellit før eller efter besøg på Læsø, skriver Lars Oldager i et læserbrev til KanalFrederikshavn.dk.

Står det til Læsøs borgmester, Tobias Birch Johansen (V), er forslaget bestemt et, man skal arbejdere videre med, Frederikshavn og Læsø kommuner imellem.

- Det er jo attraktivt for en borgmester eller en læsøboer at sidde og kigge på, at Sæby rent faktisk ligge 8-10 kilometer tættere på Læsø, og at man dermed kan få nedsat overfartstid. Men i første omgang kan en model måske være, at nogle af afgangene går til Sæby, andre til Frederikshavn, så der var et lidt bredere valg. Det kunne være rigtig attraktivt at kigge på i min verden, siger Tobias Birch Johansen. 

Mandag blev det da også vendt en del gange mellem Læsø-borgmesteren og Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn, som heller ikke er afvisende.

- Det er noget, vi lige skal have snakket videre om, sagde hun til TV2 Nord.

Og forslaget er da indtil videre også kun dét - et forslag.

- Lige nu er det noget, Birgit Hansen og jeg lige skal have snakket om. Direktørerne i de to havne i Frederikshavn og på Læsø er ikke blevet taget med på råd endnu, og jeg er også først lige blevet spurgt af nogle byrødder i Frederikshavn. Men selvfølgelig er vi interesserede og åbne for forslaget. Vi skal på et tidspunkt investere i en ny færge, og de arbejder på at udvide havnen i Sæby, så tingene skal tænke ordentligt igennem, siger Tobias Birch Johansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland