Borgmestre raser over Energistyrelsen

Der har været alt andet end åbenhed. Sådan lyder kritikken i dag fra Jammerbugt Kommunes Borgmester Mogens Gade og Hjørrings borgmester Arne Boelt, der begge vil klage til Staten over manglende åbenhed i skifergas-sagen.

Mogens Gade føler sig ført fuldstændig bag lyset af Staten, der har givet det franske energiselskab ret til at efterforske og udvinde skifergas i hele Vendsyssel - og dermed også i Mogens Gades kommune Jammerbugt.

- Hvis Staten kalder det her for fuld information, så skriger det til himlen. Vi er overhovedet ikke blevet informeret om konsekvenserne af skifergas-aftalen, siger Mogens Gade (V), der er borgmester i Jammerbugt Kommune.

Hans kollega i Hjørring er helt enig. Ifølge Arne Boelt (S), borgmester i Hjørring Kommune, har Staten slet ikke involveret hverken borgerne eller kommunerne.

- Vi har været inviteret til et møde hos Total, men Staten har vi intet hørt fra, og det har jeg det skidt med. Det er først da vi hører om sagen på TV2 Nord, at vi bliver klar over, at der også er givet tilladelse til at bore i Hjørring Kommune, siger Arne Boelt.

Jammerbugt Kommune vil nu klage over processen til Staten.

- Det er jo næsten som i et champignongartneri, hvor alt er dækket mørkt til, og det er vi også i det her tilfælde. Derfor vil vi nu sende et brev til Staten og Folketinget, hvor det står mejslet ud i sten, at vi er utilfredse med den måde det her er foregået på, siger Mogens Gade.

Hjørring Kommune besluttede allerede torsdag aften at sende en protest til Staten over forløbet.

- Det her vil vi ikke finde os i. Det er ikke i orden at behandle borgerne i Nordjylland på den her måde, fastslår borgmester Arne Boelt.


Seneste nyt

fra Nordjylland