Børn lærer at redde liv

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Josefine Brader

1 af 2

Hvis du - ligesom mange andre - tilbringer denne uge i Skagen, så kan du måske føle dig lidt mere sikker, når du bader. Udover de faste livreddere bruger en flok børn og unge deres ferie på at lære at redde liv på stranden.

Der bliver reddet liv på livet løs til Ocean Rescue Camp, hvor flokken her får lov til at være kystlivreddere for en uge. Mange af de unge mennesker svømmer i deres fritid, så at bruge ferien på at lege livredder er slet ikke dumt.

- Jeg synes, det er spændende at lære om at redde liv. Og så elsker jeg at svømme, siger Liv Linea Hansen fra Skagen.

Også Alexander Skipper fra Skagen var ikke et sekund i tvivl, da hans mor præsenterede ham for idéen om at komme på livredderkursus.

- Jeg så nogle film med det, og jeg synes, det lød som en god idé i stedet for ikke at lave noget, siger han.

For en af drengene er det ekstra spændende at lære førstehjælp - han har selv været vidne til en potentiel drukneulykke.

- Så er man bare sådan... Hvad skal man gøre? Så derfor vil jeg gerne lære førstehjælp. Så hvis der sker noget, så føler man ikke bare, at man ikke har gjort noget, siger Emil Skytte Jacobsen fra Skagen.

Efter ugen i Skagen kan børnene både håndtere rescue boards og torpedoer, give livreddende førstehjælp og blive bedre til at undgå selv at komme i fare.

Ocean Rescue Camp er for børn og unge mellem 8 og 15 år.

I næste uge besøger campen Øster Hurup for at uddanne endnu flere børn og unge i førstehjælp.