Børn laver film med mobilen

To klasser fra Hjallerup Skole og Hanstholm Skole skal lave film med mobiltelefonen om deres lokalområde.

'Min By' er et fortælle- og undervisningsprojekt, hvor 50 skoleklasser fra hele landet skal konkurrere om at lave den bedste film om det sted der har størst kurturel betydning i deres lokalområde.

To skoleklasser fra Hjallerup Skole og Hanstholm deltager.

- Voksne har mange meninger om, hvad børnekultur er, men hvordan ser kultur ud fra børnehøjde? 'Min By' handler ikke kun om at fortælle en historie eller klippe en film, det handler også om, hvad børn selv opfatter som kultur. Børn og unge definerer deres kulturelle tilholdssteder som steder, der har en dagligdags betydning for dem, steder som voksne ikke ville forbinde med kultur. Filmene giver et billede af det kulturelle Danmarkskort set ud fra børnehøjde, og der kan være tale om alt fra museer og biblioteker til tøjbutikker og skateboardbaner. 'Min By' handler ikke om at definere børnekultur, projektet handler om, at børn skaber, deltager og involverer sig aktivt i deres eget liv, siger projektleder Martin Spenner.

Når filmen er færdig, uploades den til Lommefilms hjemmeside og mappes på et digitalt Danmarkskort, således at man ved konkurrencens afslutning har et unikt Danmarkskort, hvorfra man kan se film og artikler skabt af byernes unge. 


Seneste nyt

fra Nordjylland