Børn og unge som kunstnere

Børn og unge har været på kunstnerværksted på KUNSTEN i Aalborg.

700 børn og unge har lært om, hvad det vil sige at være kunstner, og "Kunsten" søger nu midler til at fortsætte det unikke formidlingsarbejde.  

I de seneste otte uger har scenograf Jeanette Clemmensen og pædagog Kira Sawman sammen drevet et kunstlaboratorium i et hjørne af "Kunsten". Her har de givet børn helt ned i børnehavealderen og unge en helt ny og anderledes oplevelse af, hvad kunst er.

Det fire timer lange forløb begynder blandt museets værker, hvor eleverne hører om lys og skygge, former og farver, og andre kunstneriske begreber.

Derefter findes papir, saks og malergrej frem i laboratoriet.

- Vi giver dem et rum helt uden forventninger og krav, hvor det at begå en fejl, nemt kan være starten på en flot skulptur, siger Jeanette Clemmensen.

Kunsten tog imod projektet med kyshånd, og har selv finansieret det.

- Vi når ud til en målgruppe, der måske tror, at museet er et kedeligt og støvet sted. Vi vil gerne vise dem noget andet, siger Kunstens kommunikationsmedarbejder Lars Ulrich Hansen.

Kunstværkstedet er et pilotprojekt, og det sluttede i dag med besøg af en gruppe tosprogede unge. Kunsten søger penge fra fonde og håber, at værkstedet kan blive et permanent tilbud til Nordjyllands børn og unge.

Flere nyheder fra TV2 Nord